Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 258 Skąd: Wałbrzych
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 10:23 [R400] Szyba wymiana - czy jest szansa na nówkę ?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich.
Jeszcze ciepło - czas myśleć o zimie . Noszę się z zamiarem wymiany szyb
- przód (już zdrowo zrysowana + pajączki) i tył (zdechło ogrzewanie).
Teraz pytanie.
Skoro już się w tym beblać, czy jest szansa na dostanie tych szyb w postaci "sklepowych nówek". Jeżeli nie rovera (bo to marne szanse), to może civika? Zlecanie komuś przywiezienie używki (czy allegro), to loteria ograniczająca się do (cała / zbita). Po złożeniu okaże się że zamienił stryjek patyczek na kijek (a tego chciałbym uniknąć).
Jaka jest Wasza opinia?
Da się kupić te szyby nowe i jakiego kosztu się spodziewać (szyba, wymiana).
Dzięki za podpowiedzi.
_________________ JeRRy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 10:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wiem jak jest w 400tce ale ja u siebie mam szyby pilkinktona czy jakoś tak, przednia mi się zbiła, chciałem oryginalną. Musiałem troszkę dłużej czekać ale dostałem oryginał pilkinktona. Założona wygląda super napisy te same, paski przyciemniające itd ale jeden minus, szyba na sto procent nie jest tak wytrzymała jak oryginalna, po paru latach używania jest na niej bardzo dużo kropeczek drobnych od kamyczków itp rzeczy
[ Dodano: Pią Wrz 02, 2011 11:34 ]
JeRRy3D napisał/a:
Da się kupić te szyby nowe i jakiego kosztu się spodziewać (szyba, wymiana).
Da się nówkę na przód kupić bez problemu. Spróbuj tu: http://www.nordglass.pl/pl,szyby-samochodowe.html# . Koszt przedniej z montażem to około 400-500 PLN. Tylną wstawiłbym używaną ( lub naprawił ścieżki w obecnej - jeśli nie są mocno poniszczone ).
O właśnie - chodziło mi o to, jakiego rzędu to moneta.
Sporawo - jak na "ulepszenie" czegoś co jeszcze działa
w - co tu ukrywać - starym już autku, ale dzięki.
AdrianWWL napisał/a:
Tylną wstawiłbym używaną ( lub naprawił ścieżki w obecnej - jeśli nie są mocno poniszczone ).
Tak też zrobię.
Ścieżki, co prawda nie są poniszczone (grzała spoko), ale SAM WŁASNA RĘKĄ (przy wycieraniu) utrąciłem "języczek" od wpinki przewodu. Mocowało się z tym już kilku magików i każdy poległ, więc chyba nie zostaje mi nic innego, jak ją wyminąć w całości .
Przednią szybę bez problemu kupisz nową. Od Civic'a pasuje idealnie.
Wymieniałem u siebie półtora roku temu u auto szklarza, sama szyba kosztowała ok. 420zł (z zielonym paskiem) plus robocizna 100-150zł (dokładnej ceny już nie pamiętam).
ja u siebie wymieniałem również, zapłaciłem 300 zł razem z wymianą, szyba pilkinktona.
Trochę to po znajomości ale szyba dla montera kosztwała około 270 zł, reszta to robocizna, ale tak jak kolega wyżej mówi to za robociznę biorą 100-150zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum