Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 11:24 [R45] Problem z odpaleniem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 2000
Witam!
Mam znowu problem z zapalaniem roverka rano jak i wieczorem gdy samochód stoi cały dzień. Rok temu to się zaczęło, wymieniłem pompkę paliwową bo to było problemem. Teraz sytuacja się powtarza, wczoraj pojechałem do pracy na 15 a gdy kończyłem o 24 to ciężko go zapaliłem, i tak naprawde nie wiem co tym razem może być. Nie wiem czy to wina akumulatora, bo tak naprawde zmieniałem akumulator na inny rodzaj troche większy niz powinien być, ale o mocy takiej samej jak powinno być. Chyba że cos klemami jest nie tak ale jak samochód kręci to nie wiem czy to może być to.
Jak możecie to pomóżcie w rozwiązaniu tego problemu, od czego zacząć? i na czym skończyć?
Z góry dzięki
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez wfista Nie Wrz 04, 2011 11:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 11:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 20 razy Dołączył: 06 Mar 2007 Posty: 233 Skąd: Leżajsk
Wysłany: Sro Wrz 07, 2011 09:41
Witam,
Poprzez "szukaj" nalezy znależć odpowiednie do twojego problemu posty i poczytać - to nic nie kosztuje ,
Zależy czy masz warunki i czy chcesz sie podjąć samodzielnego "uzdrowienia" Roverka. Jak tak to należy zacząć od świec, przewodów WN, posłuchać czy pompka chodzi, sprawdzić jej wydajność, akumulatora - czy dobrze,energicznie kręci...itp. zresztą dowiesz się więcej czytając posty na forum... ,pozdr....
Witam
Jeżeli chodzi o akumulator to kręci regularnie, pompkę słychać przy przekręceniu na zapłon, kable WN wymieniałem w tamtym roku razem z pompką, nie jeżdżę ekstremalnie żeby coś było nie tak. Oczywiście świece też wymieniałem w tamtym roku, a może to przez wilgoć?? Ostatnio wyczyściłem klemy od akumulatora ponieważ wyskoczył biały proszek, wiem że to jest z wilgoci. ale nie wiem czy to to może być powodem nieodpalenia samochodu. Dzięki za jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam
No ja właśnie nie wiem czy to cewka, dlatego to ja się pytam co to może być, a takie coś jak potencjometr to może być przez to chyba że to nie to.
Z góry dzieki za jakiekolwiek wskazówki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum