Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 08:45 [R420]Problemy z odpaleniem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam, zacznę od razu od opisu mojego problemu. Chodzi o to, że gdy auto stoi parę dni nie jeżdżone (w każdej porze roku) to nie chce odpalić pomimo, że rozrusznik kręci bardzo dobrze, myślałem ze to wina akumulatora ale akumulator był sprawdzany u fachowca i jest w bardzo dobrej kondycji. Można kręcić rozrusznikiem tak długo aż sie wydoi akumulator a po naładowaniu akumulatora auto odpala bez problemu tak samo na kablach rozruchowych z innego auta odpala bez problemu. A gdy silnik już jest ciepły nie ma problemu z odpaleniem. Wykluczam świece ponieważ również były sprawdzane i są w porządku. Jedynym problemem jest jedna świeca której nie można w żaden prosty sposób wymienić ponieważ znajduje sie ona za pompą paliwową, wykręcić ją idzie ale nie idzie jej wyciągnąć (jest za długa) ale moim zdaniem i zdaniem mechanika nie powinno to miec wpływu na odpalenie tym bardziej latem przy temperaturach +15*C w nocy. Czy wie ktoś gdzie może leżeć przyczyna?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 08:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Można kręcić rozrusznikiem tak długo aż sie wydoi akumulator a po naładowaniu akumulatora auto odpala bez problemu tak samo na kablach rozruchowych z innego auta odpala bez problemu.
Mi to wygląda na za słaby akumulator. Jaki masz wstawiony
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
jeśli 4 świeca jest spalona to należy ją odłączyć
tu masz napisane jakie mogą być przyczyny słabego odpalania i wartości świeć żarowych
http://www.roverki.pl/por...jest-zimny.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum