Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 10:09 [R75] wymiana silnika 1.8 na 2.0 benzyna
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam.Mam pytanie czy można zamienić silnik 1.8 na 2.0 benzyna w roverze 75,jeżeli tak to czy wiąze się to z wymianą również skrzyni biegów?Nadmienie iż obecny silnik 1.8 nie nadaje się do remontu(uszkodzona szklanka,walące zawory,gotująca się woda,itp.)Uważam,że silnik 2.0 jest o wiele bardziej trwalszy!!!
Ostatnio zmieniony przez imel1-2 Wto Wrz 20, 2011 11:28, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 10:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
...teoretycznie wszystko da się zrobić, ale opłacalność żadna, lepiej sprzedać ten jako uszkodzony i kupić drugi z silnikiem v6, zamontowanym fabrycznie, co do skrzyni to nawet jeśli zadziała będzie miała inne przełożenia więc lipa, ...dochodzi jeszcze wymiana całej elektroniki, komputera, zgarów i pewnie tysiąc innych rzeczy po drodze.
...już kiedyś na forum było nawet o R75 z silnikiem 1.9 TDI VW więc zrobić da się wszystko, ale jaki sens???
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 10:04 [R75]wymiana silnika 1.8 na 2.0 benzyna
dzięki za odpowiedz,zostane przy silniku 1.8.
A może ktoś wie gdzie można kupić w dobrym stanie i za dobrą cene w/w silnik?na allegro już sprawdzałem!!!
jupik [Usunięty]
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 15:13 Re: [R75]wymiana silnika 1.8 na 2.0 benzyna
imel1-2 napisał/a:
A może ktoś wie gdzie można kupić w dobrym stanie i za dobrą cene w/w silnik?na allegro już sprawdzałem!!!
Ja do swojego kupowałem na allegro.Silnik był jeszcze w aucie z Anglii,także mogłem go odpalić i się przejechać.Miał przejechane 90000mil.Jeżdże troszke ponad rok na tym silniku i jak narazie odpukać wszystko ok a zrobiłem około 30tyś km.
Jak masz kupować silnik to radził bym ci właśnie tak zrobić jak ja żeby silnik był jeszcze w aucie wtedy masz pewność że się nadaje do jazdy.
Aha dostałem 2 tyg.gwarancji na ten motor
Boncky, tyle że silnik 1,8 to jedna wielka kupa, więc sam bym się zastanawiał nad wymianą silnika na 2,5 jeśli po drodze nie trzeba byłoby zmieniać elektroniki i się z tym męczyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum