Wysłany: Sob Wrz 24, 2011 11:20 [R200] Boczna szyba leci
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Cześć, potrzebuję porady zanim zacznę rozbierać boczne drzwi, bo podczas podnoszenia szyby coś mocno strzeliło i szyba opuszczona w 1/4 leci teraz w przód. Wygląda na to że to rolka, a wiem że teraz niełatwo dostać czy znaleźć. Znalazłem wątek poświęcony temu problemowi w r600 z odnośnikiem do mistrza rolek na allegro http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=52856, ale ani mistrza ani rolek ani żadnego manula znależć nie mogę. I jeszcze jedno, jak zabrać się do rozbierania drzwi?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 24, 2011 11:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak nie rozbierzesz to sie nie dowiesz, u mnie jak strzeliło przy podnoszeniu to poprostu szyba wypadła z mocowania, moze u Ciebie wystąpiło to tylko z jednej strony, ale najpierw i tak rozbierz boczek, zobacz co tam sie dzieje.
Rozebrać jest łatwo, kilka śrubek, jedna śruba przy klamce do otwierania drzwi, 2 sruby pod plastykiem w uchwycie, jedna z przodu widoczna, od dołu wyciagasz z zatrzasków i masz boczek w ręku. Z tego co pamietam nie jest konieczne odkrecanie tej dolnej kieszeni.
Trochę więcej śrubek, pod klamką, dwie po wyjęciu plastikowego zatrzasku na uchwycie, 2 od przodu drzwi, 2 w dolnym schowku-rynience i ostatnia pod regulatorem lusterka - z przodu.
zerwana rolka? tez mialem ten problem... do tego powyginane płaskowniki. dalem mechaniorowi, naprawil mi za 70zl duzo.. moze malo.. wazne, ze dziala ponad rok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum