Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 19:03 [R 45 IDT] Zgasł podczas jazdy i zapaliła się check engine
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam. Tak jak w temacie, jechałem i nagle zgasł i zapaliła się kontrolka check engine i już nie zapalił. Sprawdziłem rozrząd i jest ok, sprawdziłem czujnik położenia wału i niby pokazywało 1150 Ohm a powinno być niby 900 Ohm? Chyba że to w granicy błędu albo przekłamanie miernika, kostki sprawdzałem i dociskałem ale żadnego efektu to nie dało. Czyżby najgorsza opcja? pompa wtryskowa? Chyba że mam coś jeszcze sprawdzić?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 19:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja już to przerabiałem w zeszłym roku . Na 90 % sterownik pompy wtryskowej . Mam też R45 z 2000 roku . Nie kombinować za wiele ( bo można jeszcze więcej popsuć ) .Znaleźć stację diagnostyczną , żeby podłączyć sie pod komputer i pokaże co jest uszkodzone ( ja tak zrobiłem ) . Wskazało bezbłędnie na sterownik pompy wtryskowej . Kupiłem urzywany sterownik z Anglika i odpalił bez problemu . Są warsztaty ( na motoalegro ) które naprawiają sterowniki , ale ja jeszcze tego uszkodzonego nie próbowałem naprawiać ( samemu nie radzę , to nie takie proste .
Pozdrawim , Jerzy .
No i chyba tak kolorowo nie jest bo po podłączeniu pod komputer wyskoczyło że jest błąd sterowania nastawnikiem pompy, chyba że ten tranzystor za to odpowiada?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum