Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 11:33 [620SDI] Zwarcie? Nie działa Radio + Zapalniczka.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witajcie. Mam od jakiegoś czasu taki problem.
Podłączałem GPS'a pod zapalniczkę i nagle przestało działać radio jak i zapalniczka.
Bezpieczniki pod maską sprawdziłem, wszystko okej ale dla pewności wymieniłem ten odpowiedzialny za radio i wciąż nic.
Radio przyjmuje płyty oraz je wysuwa, prąd dochodzi.
Do zapalniczki nie dochodzi prąd w ogóle. te małe podświetlenie przy popielniczce działa.
Nie mam pojęcia co to może być i gdzie szukać.
Poproszę o Poradę.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 11:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdz na kostce od radia czy przychodzą obydwa plusy?
jeden powinien byc cały czas a drugi jak przekręcisz stacyjkę?
te dwa plusy mają kolor czerwony i zółty tylko nie pamietam ktory jest ktory ale po przekreceniu stacyjki powinny byc oby dwa
jezeli nie bedzie to moze być skopane cos przy stacyjce chyba ze nie sprawdziłes bezpieczników wewnątrz auta
Cholera, szkoda ze nie trafiłem na ten post wcześniej, uratowałbym nową antenę
mam tak samo zapalniczka i radio podało na raz, skoro byłem w trasie to podpiąłem bezpośrednio z bezpiecznikiem do akumulatora (stara instalacja od wzmacniacza przydała się) Jak połamałem antenę, kupiłem nową, nie działała, rozebrałem puszkę. Na koniec wkurzyłem się wywaliłem całe sterowanie i na stałe na krótko spinając wysunąłem antenę
_________________ "DIESEL kopci, DIESEL kadzi, DIESEL nigdy Cie nie zdradzi"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum