Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
na początek witam wszystkich to pierwszy post na tym forum.
wiec zacznę może tak kupiłem ostatnio freelandera i przy jeździe wyje (dziwny odgłos) na początku myslalem za to wał i dyf. lecz został odłączony wraz z połoskami wymieniłem też łożyska w kołach i nadal to samo czy to moga byc opony ? mam teraz opony wrangler 215/70/16 lecz wyglądaaja lekko jak piła przekladałem opony lewa prawa i też nic co to może być ? prosze o pomoc !
Ostatnio zmieniony przez kiep Pon Wrz 26, 2011 12:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 11:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak też mi sie wydaje chodz pewności nie mam dlatego pytam a jakie opony polecili byście w rozsądnej cenie dodam ze 90 % asfalt a 10 teren byle mi tak nie hałasowało bo wysiedzie nie idzie
najpierw sprawdź wiskozę czy działa, następnie sprawdz gumy tylnego mocowania szczeg. te na długiej śrubie przy piaście koła są 2 jak są rozwalone to opony się też wyząbkowują
ale ja odłączyłem wam razem ze sprzęgłem gumy mam ok a chodzi mi o wycie wiem ze moze to by przyczyna wiskoza na pewno byla uszkodzona tylko teraz niz z tylnego napedu nie zostało a auto wyje jak wyło
pojedz gdzieś na podnośnik do mechanika, odpal auto i zobaczysz czy wyje, mi silnie wyząbkowały się opony z powodu uszkodzonych gum, na podnośniku auto nie wyło
Może po prostu masz uszkodzone łożyska w tylnym moście.
wtedy to nawet jak napęd będzie odpięty będzie wycie.
U kumpla tak wyło i to były łożyska tylnego mostu.
Wyło od 40 km/h w górę.
Patrzyłeś stan przegubów z tyłu ?.
Też lubią padać.
łożyska wymieniałem wiec odpada szczęki z tyłu są ok patrzyłem wycie dobiega z tyłu albo sie tak roznosi po samochodzie moim zdaniem to opony. sam sie dziwie. powiedzcie jakie oponki polecacie
a dlaczego se nie wjedziesz na podnośnik i nie odpalisz auta, u mnie wyząbkowane opony wyły tak jak by wał miał się rozpaść, a co do opony to ja poruszam się od 2 lat na copper discoverer a/t zima i lato i bardzo dobrze się na nich jeździ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum