Wysłany: Sob Paź 01, 2011 21:14 [r25] Silnik
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2002
Witam nie znalalzlem nic ciekawego w szukajce a na poprzedniego posta nikt nie raczyl nic odpisac wiec zakladam nowego. A wiec padl mi silnik w moim r25 1,6 16v i kupilem silnik 1,4 16v z r200 i tu moje pytanie moj silnik mial miche aluminiowa a tutaj jest stalowa i na mojej jest dodatkowe mocowanie silnika z poduszka do sanek a w stalowej tego nie ma czy miska podpasuje do silnika 1,4 i jeszcze jedno bede zakladal osprzet od 1,6 to znaczy wszystkie kolektory cewki zaplonowe ida od mojego silnika i co sie wiaze gorny dekiel pokrywy zaworow tez musze przezlozyc by to wszystko spiac do kupy pytanie czy ktos robil takiego nie typowego swapa nie bylo innego silnika w okolicy i musialem kupic 1,4 bo auto potrzebne prosze o odpowiedzi
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 01, 2011 21:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Paź 02, 2011 13:21
wiem ze sie da bo silniki sa takiej samej konstrukcji ale czy ,miska olejowa podpasuje ja mam r 25 i w moim silniku ktory padl jest miska aluminiowa a w tym co kupilem jest stalowa i musze przezlozyc miske aluminiowa i pytanie czy bedzie pasowala bo jedni mowia ze tak inni ze nie wiec chce sie dowiedziec czy to podpasuje
Skoro nie znalazłeś odpowiedzi, to zapewne nikt tego wcześniej nie robił. Albo więc zaryzykujesz i będziesz pierwszy, albo kupisz silnik od R25/45. Zakładanie nowych wątków raczej Ci nie pomoże.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Wysłany: Sro Paź 05, 2011 21:46
silniki sa te same miska pasowala jutro wielkie odpalenie zobaczymy jak to bedzie chodzilo silnik 1,4 16v na osprzecie od 1,6
[ Dodano: Sro Paź 05, 2011 22:46 ]
Witam odebralem auto od mechanika i silnik 1,4 16v na osprzecie od mojego 1,6 chodzi jak nalezy ale mam problem ze starego silnika olej dostal sie do wydechu i strasznie kopci jak sie pozbyc tego oleju z wydechu ma sie sam wypalic czy mam sciagnac uklad wydechowy i czyms go przeczyscic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum