wooy11, Jak pierścień pęknie całkiem to tak, jak brakuje kilka ząbków to nie albo są ułamane. Wiem coś o tym bo sam tak miałem i w 25 i w 220 I ABS sie zaświeci jak się jedzie dłużej na nierównej powierzchni z dołkami
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 11:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No kontrolka ABS podczas tego chrobotania nie zapala się.. a chyba działa skoro przy odpalaniu auta na chwile się zapala. Teściu mówi, że jakbym coś miał z przegubem i pierścieniami to przy skręcie były by objawy, a ja ze skręcaniem mam wszystko cacy. Zaznaczam, że teściu nie jest mechanikiem ciekawe co ten powie..
palomarcin7 mam ten sam problem. Ale u mnie czasami się zaświeca, niestety kody nie zapisują się po wyłączeniu silnika. Ale mam nadzieję że utrafię moment i odczytam błędy, kompa mam w domu to może jakoś da radę- ale musi być druga osoba, żeby przypilnowała auta... a często się to nie zdarza. Pierścienie mam wszystkie całe.
chodzi mi o to, że u mnie czasami zapala się kontrolka abs i hamulca. Niestety komp od abs nie zapisuje błędów i po usunięciu, lub czasowym zniknięciu usterki kod się kasuje (jest tylko do momentu wyłączenia zapłonu). Na początku się kontrolki nie zapalały. Zauważyłem, że zapalają się najczęściej jak skręcam w prawo i jadę do tyłu. Usterki szukam ponad rok i jeżdżę. Ostatnio wyszło że mam do wymiany końcówki drążków kierowniczych, może to będzie to?
Z informacji od mechanika wynika, że to na pierścieniu ABS jest pęknięty ząbek i niby dlatego to chrobotanie na pedale hamulca.. Do tego wyszło, że ktoś majstrował przy silniku kto nawet odpowiednio rozrządu nie umiał założyć, ale to już moje zmartwienie. Tak to już jest ze sprowadzonymi autami- raz sie trafi uczciwy sprzedawca, a raz plyndz..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum