Wysłany: Wto Paź 04, 2011 09:23 [ Rover 214, 1,4 1997]problem z zapłonem po wymianie świec
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Po silnych deszczach rano był problem, wymienione świece i kable, w tym samym czasie zmieniłam stacje paliw(ciekło z tłumika) i teraz dopiero problem. Na zimnym silniku problem z zapłonem, załapie i gaśnie, po dodaniu gazu złapie ale chodzi jak traktor, obroty 1,5-2tys, później jest wszystko w porządku, smiga jak marzenie. Do tej pory problemy były tylko rano, teraz postoi godzinę czy dwie już zaczyna odmawiać posłuszeństwa. Mechanika mam jednego i nie mogę go zmienić, bo innego nie ma. Irlandczykowi nie pozwolę grzebać w swoim Roverku, bo im nie ufam. Rok temu przeszedł NCT bez problemów.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 09:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na kopułce masz napisane cyferki (1,2,3,4). Cylindry liczy się stojąc przed maską od lewej strony. I tak od cylindra numer 1 kabelek powinien iść do złącza numer 1 w kopułce. Analogicznie trzeba zrobić z kolejnymi kablami. Sprawdź również, czy wszystkie kable są dobrze wszędzie powciskane.
Na kopułce masz napisane cyferki (1,2,3,4). Cylindry liczy się stojąc przed maską od lewej strony. I tak od cylindra numer 1 kabelek powinien iść do złącza numer 1 w kopułce. Analogicznie trzeba zrobić z kolejnymi kablami. Sprawdź również, czy wszystkie kable są dobrze wszędzie powciskane.
Sprawdziłam 1i 2 widzę dobrze reszty nie ale kable są tak 1,2,4 i 3. z tym, że kabel z 3 świecy jest bardzo krótki i nie sięgnąłby do 3 cylindra.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum