Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam.
Proszę powiedzcie czy szyba przednia pasuje od Roverkow serii 400 do Rovera 45? Podczas jazdy do pracy strzeliła mi szyba i zastanawiam sie czy można wkleić szybe z Roverka serii 400.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 05, 2011 13:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak bedziesz u szklarzy to popros zeby Ci sprawdzili czy nie ma śladów korozji na wysokości dolnych rogów szyby jak tak to oczywiście wyczyścić a co niektorzy wspawują tam kawałek blachy żeby wzmocnic miejsce.....bardzo często szyby w Roverach jak i Civicach potrafia same pekać właśnie z powodu korozji w dolnych rogach....wiem cos na ten temat bo w moim R400 z 97 roku tak mi pękła szyba , po wstawieniu za 4 miesiace znowu pękła ( róg od strony pasarzera ), z nastepna szyba pojechałem do innego szklarza , ktory sie usmiechnał i pokazał mi powód samoczynnego pękniecia szyby.
Cenna uwaga wooy11. Też daję pomógł. Jak najbardziej powiem im żeby mi to sprawdzili. Normalnie myślałem że mnie coś trafi jak jadąc do pracy zobaczyłem że pękła szyba właśnie w dolnym rogu od strony pasażera a dopiero odebrałem dwa wahacze górne na przód i parę innych części a tu znów wydatek i z tego co patrzyłem to nie mały. Same straty normalnie załamka.
U mnie pekła kiedy auto stało w garażu....miałem taką "niespodziankę" z samego rana kiedy wyjeżdzałem do pracy. Druga też w garażu......myślałem ze to jakieś fatum a to była rdza.
Kiedy byłem z druga szyba juz u innego magika ten wzioł srubokret i bez zastanawiania wsadził go w miejsce dolnego rogu, moze troszke ponizej...śrubokret mu wszedł w blache....wspawali kawałek blaszki z jednej i drugiej strony, zakonserwowali i wstawili window, aktualnie od tego drugiego wstawienia jest juz około 3 lata i spox.
Ja tym bardziej byłem zły bo znalazłem profesjonalny servis do szyb i goniłem do nich 40 km z szybą na tylnym siedzeniu. Byłem przy wymianie i widziałem że po wyjęciu starej nikt nawet nie oglądnał co pod nia było, owszem wyczyscili , zamontowali i to wszystko. Z druga szyba byłem u gościa w mojej miejscowości......ten wiedział gdzie trzeba zerknąc i co zrobić i jeszcze zapłaciłem mniej niż u poprzedników.......dodam z Dębicy
No i jestem pełen obaw teraz przed wymianą szyby bo tez mam zamiar jechać do serwisu który zajmuje się wymianą szyb i coś mi się wydaje że trzeba ich będzie nieźle przypilnować żeby zrobili jak trzeba.
[ Dodano: Czw Paź 06, 2011 09:51 ]
Jadę dziś wymieniać szybę. Szklarze powiedzieli mi ze nowa razem z montażem będzie kosztować 440 PLN i zdecydowałem się na taka opcję. Używana to koszt od 140 do 200 zł dojdzie przesyłka i wymiana to prawie tyle co powiedzieli mi u szklarzy. Zobaczymy co kryje się pod podszybiem. Oby nie było wielkiej tragedii.
[ Dodano: Czw Paź 06, 2011 15:26 ]
Szyba ogarnięta. Jest nowa na miejscu. A co było pod szyba to szkoda gadać. Prościej powiedzieć czego tam nie było. Normalnie dolny rant prawie cały skorodował dziura w rancie w lewym górnym rogu nad kierowcą a tam gdzie szyba pękła prawy dolny róg to jedna wielka dziura. Nie wiem na czym się ta szyba trzymała. Ale szklarze mogę powiedzieć super fachowcy. Podeszli do sprawy w pełni profesjonalnie i miejsca skorodowane zastąpili nową blachą (wspawali) i mam nadzieje że teraz będzie dobrze. Znają się na swojej robocie. Fachowcy z Radomia z Warszawskiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum