Wysłany: Pią Paź 07, 2011 12:07 [r600]odpowietrzenie układu paliwowego
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
witam.regenerowałem pompe wtrsyków.po zamontowaniu nie moge odpalić samochodu.prosze o porady co mam teraz robić.odpowietrzyc cały układy paliwowy,wtryski itp?prosze o pomoc
_________________ DJAUGUST
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 07, 2011 12:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
poluzuj na pompie odpowietrznik (dochodzi do niego wąż od zasilania - u góry jest mała śrubeczka na klucz 7) potem pompuj gruchą aż poleci z niej paliwo, powinien odpalić
po włożeniu pompy jest ustawiony dobrze kąt wtrysku? jak będzie bardzo odbiegał od normy to nie odpali auto, a bynajmniej nie utrzyma się samo na obrotach - po plakowaniu ewentualnym będzie kopciło, kulało itp.
poluzowywałem odpowietrznik i paliwo leciało ale dalej nie odpala .mam wrażenie ze paliwo nie dochodzi do wtrysków.a i jeszcze jedno.cała pompa nie była rozbierana tylko ten element co wychodzą z niego przewody do wtrysków był odkręcany bo tam paliwo ciekło.
to jest głowica, też mi tamtędy leciało, uszczelniałem w poniedziałek tydzień temu
auto teraz dużo lepiej odpala i ma lepszego buta, pewnie wynika to też z samego ustawienia pompy
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: silesia
Wysłany: Pią Paź 07, 2011 14:40
DJAUGUST napisał/a:
mam wrażenie ze paliwo nie dochodzi do wtrysków
to odkrec przynajmniej jeden przewod z wtrysku i pokrec silnikiem - wtedy bedziesz mial pewnosc
mozesz tez odpiac wezyk przelewowy - chyba nawet szybciej bedzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum