Wysłany: Nie Paź 09, 2011 19:40 [r25] Nie grające Helixy
Witam, kupiłem Helixy.. Dziś założyłem i zdziwienie.. Pożyczyłem na moment radio Sony 4x45w od ojca bo moje jeszcze nie doszło kurierem. No i ładnie pięknie zadowolny odpalam a tu na niskich fajnie gra .. hmm no okey to wbiam volume wyżej hmm i zamiast basu jedno wielkie pierdzenie.. To nic.. mówie może coś spieprzyłem jak podłaczałem. Zrobilem tylko prowizorke przy kostce i podłaczyłem głośniki pod inne kable, od tych głośników z tyłu co są w 25. No i grało lepiej ale i tak kiiiiichaaa kompletna.. co zauważyłem jak jest w piosence podbicie jakieś basu to wyświtlacz mrugnie przy radiu więc coś nie teges może z zasilaniem.. jutro po szkole porobie sobie wszystkie kable ( polutuje itd) , założe nowe radio i zobaczymy, napisze co wyszło a narazie jestem zniesmaczony jak na głośniki za 300zł w dodatku tak zachwalane Helix.. i to nie podróby bo są wykonane bardzo starannie widać solidnie.. coś tu nie tak
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 19:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po pierwsze czy włożyłeś je w drzwi w ogóle. He. Bo ja sprawdzam zawsze czy coś gra bez rozbierania. Najlepiej to nowe grube Kable od radia do głośników, sprawdzić zasilanie. Ale takie radio to słabe jest. Normalne że radio będzie gasło bo już mocy jest za mało i głośniki pierdzą. Pod lepszym radiem grać będą na pewno lepiej. Nie pamiętam już co kupiłeś ale u mnie nawet te fabryczne kartony graja jakoś pod Pionkiem DEH2300UB Najlepiej to jak wygłuszysz drzwi do tego. No i nie spodziewaj się że będzie super efekt. ponieważ do tego potrzebny wzmak. Ale po wygłuszeniu drzwi będzie lepszy bass. Rozumiem że syki masz tez. Czy same 2drożne głośniki?
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 21:45
HELIX Dark blue 62.1C Drzwi wygłuszone calutkie Wiem że szału spodziewać się nie można.. Ale człowieku to gra jakby wogóle nie grało heh W zafirze na oryg. głosnikach oplowskich na tym radiu właśnie tym na którym testowałem to naprawde moge powiedzieć że napier**** dosyć fajnie jak na gołe radio.. Wiem, czego się spodziewać po Helixach dlatego pisze że coś jest nie tak.. A radio mrugać nie powinno, nawet jak pociszniesz na max głośność. Kolega wyzej pytał na jakiej głośności.. Odpowiadam, gdzieś przy ok. 35% głośności już pierdzą okropnie
[ Dodano: Nie Paź 09, 2011 22:45 ]
Głośniki sa w drzwiach na dystansach wszystko, nie są "luzem"
Witam Cie
ja mam te nowsze Helixy i też bylem zdziwiony że oryginalne roverka lepiej grały, niesamowite straty są na tz "prowizorce" jak napisałeś. Sam się zdziwiłem ale jak przy kostce polutowałem kable i na termokurczliwych opaskach zapiąłem. Polutuj wszystkie kabelki, tak samo przy zwrotnicy nie baw się na końcówki (chłopak - dziewczynka) bo też straty są ogromne, odbry lut i izolacja powinny załatwić sprawe. Po 2 to radio lepiej podepnij na gotowo wszystko i bedzie porządny efekt.
P.S
Wiem żę w gorącej wodzie jesteś kąpany tak jak ja, mdf i woofery przykręcałem w niedziele żeby przynajmniej usłyszeć dzwięk Trzymam kciuki hehe
Wysłany: Wto Paź 11, 2011 11:49
No dokładnie tak jak mówisz, wczoraj polutowałem wsio i uszykowałem i grają naprawdę fajnie, jedynie niskie tony sa badziewne, widziałem na yt jak takie helixy przy bassie membrany zachowywały sie jakby chciały wyskoczyc.. A u mnie lekko tylko odchodzą, przy głośniejszej muzyce pierdzą i skrzeczą okrutnie, musiałem low tony w radiu zmniejszyć bo lipnie to sie słuchało
No wiec dlatego ja nie będę tego kupował. No i jakieś Pionki dobre kupie. Wygłuszę drzwi no i pomału będę dążył żeby sobie sprawić wzmaka, kondensator, itp.
Wysłany: Wto Paź 11, 2011 17:33
Hmm, jeśli już masz w planach wzmaka to wbij sobie Hertzy 165, te głośniki ze wzmakiem wymiotą Helixy pod każdym względem.. Tylko hmm gdzie na allegro nie spojrzysz to nie jest HERTZ tylko NERTZ, a ludzie i tak kupują i szaleją że mają Hertzy, a guzik prawda, mają podróby.. lecz dobrze wykonane i w miare grające
http://allegro.pl/helix-b...1846126744.html
Takie wrzucilem koledze do Accorda, wygluszone drzwi i graja bardo dobrze. Nawet w miare niskie tony, zadnego pierdzenia. Radio Kenwood na potecjometrze ma zakres do 30, to zaczynaja znieksztalcac tak od 23-24 ale to juz jest przyzwoicie glosno. Co prawda jest jeszcze skrzynia basowa wiec basu nie brakuje ,ale nawet bez skrzynki jest ok. Nawet kable zostwilem fabryczne. Nie wiem co masz nie tak
Te same Helixy mam co podałeś keczu, mam radio Pionnera deh-2320 max 60 a ja na 45-50 słucham i nie pierdzą, wszystko da sie ustawić, tylko że mam skrzynie basową na wzmacniaczu i w radiu mam przekazywanie niskich tonów na tył i dlatego nie osłabiam tweeterów basem tylko podają mi ładnie średnie i gwizdki robią też swoje. Poświeć troszkę czasu i na mp3 wysokiej klasy z vocalem ustaw sobie dzwięk pod siebię.
sprawdź czy nie masz zwarcia na kablach bo wygląda jak by się sprzęgało i czy dobrze jest + i - poza tym hmmm czemu nie szukacie w markach pro a nie to co wszyscy uważam że mało znany a bardzo dobrze wykonany jest kicx np pioneer jest zajefajny ale tylko wysoka półka niska półka to dla mnie rynek tak samo z alpine za 300 zł to nie to nie jednostka sterująca tylko radio hertz ma piękne brzmienie ale i kosztuje a np. kicx daje wysokoł jakość w rozsądnej cenie http://www.kicx.pl czy też http://www.u-dimension.pl/
tylko dobra sterująca jednostka to podstawa budowy audio clarion jest też dobry chwalony przez audiofil-i car audio
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum