Wysłany: Wto Paź 11, 2011 19:39 [R200] za duże spalanie
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam!
Wczesniej pisałem o problemie ze sprzeglem okazala sie to drobnostka bo wystarczylo wymienic jakas uszczelke czy cos dokladnie nie wiem ale cos w tym rodzaju i po tej operacji samochod mi zaczal palic ok 12l/100km! gdzie wczesniej spalal ok 5-6/100km co moze byc tego przyczyna?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 11, 2011 19:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nigdzie mi nic nie wycieka sprawdzalem wszytsko suchutkie jak i pod maska i pod samochodem na chodniku z godzine stal odpalony i byl gazowany w tym czasie do wysokich obrotow i sucho
Zrób analizę spalin, bo może się okazać że sonda lambda właśnie poszła do Piotra. Miałem podobnie. Spalanie niezależnie od stylu jazdy wahało się w granicach 13-14 litrów na setkę,na trasie 9,5 litra.
Witam ja także zauważyłem duże spalanie 8,4l na 100 km przy jeżdzie czasami 160 km/h bo sie spieszyłem w mieście wyszlo 10 l na 100km dystans 6 km do pracy spokojna jazda troche dużo aż, Rover 220 Diesel 105 koni TDiC co sprawdzic ewentualnie wymienic aby mniej palił.
_________________ Jeśli ci pomogłem kliknij pomógł
Twój silnik to SDi a nie TDiC .....jak jechałem 160 to też mi spalił coś koło 8 wiec chyba normalnie. Po mieście to serio coś dużo...nie powinno raczej mocno przekraczać 7.
Oboje zacznijcie od wybłyskania błędów. A potem trzeba by poszukać jeszcze jakichś objawów, tak oooo tylko więcej palić sam z siebie nie powinien. Jest bardzo dużo awarii które mogą prowadzić do dużego spalania, chyba każda z nich ciągnie za sobą coś jeszcze np. słabsze osiągi, ciężkie odpalanie, nadmierne dymienie itd....no chyba że dziura w baku
Osiągi perfekcyjne odpalanie na szczał brak dymienia brak dziury w baku powymieniane filtr paliwa powietrza przeciwpyłowy paski świece także nie mam pojęcia
_________________ Jeśli ci pomogłem kliknij pomógł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum