Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam, ślizga mi się sprzęgło więc szykuje się wymiana. Znalazłem aukcję z kompletnym sprzęgłem marki Borg & Beck. Średnica 228mm. Na stronie Inter Cars jest jeszcze wersja 215mm ale nigdzie indziej jej nie spotkałem. Montował ktoś z Was wersję 215mm?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 12, 2011 22:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Super, już wiem co zamówić Po wymianie obniżę pedał sprzęgła bo z forum wynika, że normalnie jest wysoko jak w Starze. Za wymyślenie układu sterowania sprzęgła w tym modelu ktoś powinien siedzieć
Niestety nie mam kasy. Valeo kosztuje ponad 800zł. Ja znalazłem rozsądne jakościowo za połowę ceny. Mam jeszcze do wymiany rozrząd więc liczę każdą złotówkę Na pompie i wyprzęgliku nie znalazłem odpowietrzników. Jak wymienić płyn?
A skąd wiesz że to wina sprzęgła, że sie ślizga? U mnie też tak sie slizgało i okazało sie, że to łapa sprzęgła sie przytarła, a sprzegło było jak nówka. Jak będą wymieniac sprzęgło to koniecznie niech sprawdzą ta łape i profilaktycznie przesmarują.
kolego ja wymieniłem u siebie sprzęgło valeo ale coś poszło nie tak bo biegi musiałem bardzo mocno wbijać i wyrywać z tego co sie dowiedziałem to jest opcja ze mechanik żle założył łożysko nie wskoczyło tak jak być powinno i chyba czeka mnie jeszcze jedno rozbieranie czas najwyższy zmienić mechanika bo większość robi na odpierdziel
U mnie okazało się, że sprzęgło jest w dobrym stanie. Zapiekła się tylko łapa. Po przesmarowaniu chodzi super. Kupiłem Borg&Beck ale oddałem. Jak by nie patrzeć 400zł w kieszeni
_________________ Nigdy nie kupię auta na "F"... miałem więc Fiata a teraz mam Peugeota
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum