Wysłany: Czw Paź 13, 2011 18:37 [R416Si] Problem ze sprzęgłem .
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkim . Mam problem ze sprzęgłem wciskam normalnie i nie mogę wrzucić biegu / i nie wiem co to może być za przyczyna . Linka nie jest zerwana bo widzę jak do skrzyni dochodzi . ale czuć różnice w pedale ze delikatniej się trochę wciska . Czytałem coś ze może wsyprzeglik pójśc albo widełki
Proszę o pomoc !
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 13, 2011 18:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeżeli nie możesz ruszyć drążkiem od biegów do przodu ani do tylu ,ale na boki się dało to znaczy ze tu leży problem , albo coś blisko z mechanizmie albo widełki w skrzyni , jak się zabezpieczenie rozwali tak może być . Znam taki przypadek
Miałem to samo, spróbuj kilka razy poruszac sprzegłem, "podpompować" je, jeśli po tym wszystko będzie działać to masz nieszczelność na pompce przy pedale sprzegła i nie dostaje tyle płynu ile powinno być, aby wystarczyło do pchnięcia wysprzeglika przy bloku silnika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum