Wysłany: Pią Paź 14, 2011 09:10 [R214Si 97r] Przegub ma już dość?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam,
Już od jakiegoś czasu mi coś stuka w zawieszeniu ale było to sporadyczne i nie przeszkadzało ale teraz się nasiliło...
W czasie jazdy gdy naciskam hamulec (nie delikatnie, tak powiedzmy ze średnią siłą) zaczyna coś stukać/chrupotać. Pojawia się on także czasem czy mocniejszym skręcaniu.
Czyżby to był przegub? Jeśli tak to jest jakiś sposób na jego zdiagnozowanie?
Łączniki stabilizatorów są dobre. A jak już one to da się tylko je wymienić czy tylko całe półośki?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 14, 2011 09:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kurde też od tygodnia mam chyba ten sam problem w r214i jak hamuje to słychać takie dziwne chrupotanie i tak jakby noga na hamulcu trochę pulsowała ten dźwięk wydaje mi się że słychać bardziej z przodu z lewej strony zdjęłam przednie koła aby sprawdzić czy klocki hamulcowe są dobre i nic w okolicy koła nic niepokojącego nie zauważyłem więc nie wiem o co chodzi. Dzisiaj wieczorem albo jutro spróbuje nagrać ten dźwięk przy hamowaniu i tu wstawić.
Szarpałem ale ciężki dostęp to raczej nie za mocno. Od strony pasażera można było usłyszeć lekkie metalowe stuknięcie, nie wiem czy to to.
[ Dodano: Pią Paź 14, 2011 16:29 ]
Nagrałem filmik z jazdy, 1:46 i 1:49 w tym momencie najlepiej słychać, jak już po asfalcie jadę.
http://www.youtube.com/watch?v=iWOY7NMVpDc
To raczej nie silnik, bo by było jedno uderzenie a najczęściej mam ich kilka, to takie chrupotanie jak by, może wezmę kumpla zaraz i to nagramy lepszym sprzętem
[ Dodano: Sob Paź 15, 2011 21:54 ]
Aaaaale mi rypią tuleje wahacza
i co naprawiłeś już to, co to było? próbowałem dzisiaj to nagrać ale nic to nie dało bo na nagraniu nie słychać tego a jak nagrywałem to słyszałem jak puka...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum