Właśnie,mnie też kusi ale nie wiemy do końca jak to jest peer to peer czy plug&play czy może jeszcze jakoś inaczej ,czyżby jabco nie chciał się podzielić doświadczeniami z tego zabiegu?
No i cz\y poducha od r600 mieści się w obudowie od r400/45
to na bank nie zadziała ... poducha jest z obudową a ta jest całkiem inna w obu kierownicach .... jeśli już, to trzeba by było kupic kompletną kierownicę od R400 z poduchą
Wszystko zależy od tego czy chcesz mieć działającą poduchę Mój rover jest z 94r. i nie był jeszcze w nią wyposażony jak i taśmę wiec dlatego mogę kąbinować z różnymi kierownicami.Musiałem tylko dotoczyć krążek który zastępuję taśme żeby działał klakson
Witam tak to wygląda w wersji bez poduszki gdzie nie ma taśmy.Zamiast taśmy jest ślizgacz a na kierownicy pierścień przez który przepłya prąd do klaksona.Nie wiem jak to rozwiązać w wersji z taśmą
Siemka, odkopię troch temat, Zakupiłem dziś kompletną kierownice od R400 to jest kiera + poducha. Kierownica pasuje bez problemu, mam tylko dylemat co do poduszki, więc tak wtyczka od taśmy w r600 pasuje do poduchy od r400, tylko nie wiem czy to razem zagra... a nie chciał bym żeby mi w rekach poducha wywaliła, jak myślicie podłączać to czy nie?
gdzieś na forum czytałem że ktoś zmieniał w r800 oryginalny sterownik na taki od golfa III i działało to normalnie, bo niby to jakieś tam standardy są te same i zasada działania też.
[ Dodano: Sob Paź 15, 2011 20:14 ]
mnie sie wydaje, że jeśli poducha nie przypasi systemowi to po prostu wywali błąd w postaci kontrolki na zegarach i tyle. Bo przecież ludzie wkładają zwykłe rezystory i oszukują system, może ktoś z was sie lepiej orientuje w temacie?
siema, dziś zakończyłem zmianę kompletnej kierownicy z R400 do R600 razem z poduchą, u mnie wszystko działa jak powinno. wtyczka do poduchy pasuje, wystarczy tylko podłączyć, i poduszka od R400 działa jak należy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum