Wysłany: Sob Paź 15, 2011 13:07 [R 25] Nie chce zapalać po wymianie regulatora napięcia
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 2001
Witajcie, wczoraj odebrałem samochód z warsztatu, był wymieniany regulator napięcia. Normalnie wróciłem bez żadnych problemów. Dziś rano chciałem odpalić, zaczął "piszczeć", świeciły wszystkie kontrolki na desce rozdzielczej...co mogło się tym razem zepsuć? Dodam, że radio działa czyli to nie wina alternatora. Dzwoniłem do mechanika, powiedział że szczotki w alternatorze mogły się zawiesić czy jakoś tak, żeby spróbować je jakoś ruszyć...Jaka jest przyczyna?
[ Dodano: Sob Paź 15, 2011 14:07 ]
Problem już rozwiązany - powiązałem wymianę z tym, że nie działa..jak się okazało bezpodstawnie Posiadam drugi kluczyk z doczepionym do niego pilotem, na tym kluczyku odpalił bez problemu. Kolega mówił mi, że to przez immobiliser i ten właśnie pilot, który musi być kiedy zamykało się wcześniej samochód z pilota (czy coś takiego) grunt że działa
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 13:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum