Wysłany: Nie Paź 16, 2011 19:02 [R 25] Jaka wielkość głośników w drzwiach i z tyłu?
Chciałem porozglądać się za jakimiś głośnikami z dobrym dźwiękiem, seryjne trochę trzeszczą przy większej głośności ale nie wiem jaki mają rozmiar te seryjne w R 25 bo jak wiadomo - im większe, tym droższe Chodzi mi więc o:
- rozmiar/średnica przednich niskotonowych (oraz głębokość), co do tweeterów - wszystkie mają chyba taki sam rozmiar?
- wielkość tych tylnych głośniczków, znajdujących się koło półki, głębokości tu raczej nie trzeba, bo mogą wystawać
Jak na razie pytanie zadałem "z ciekawości" ale pozwoli mi to na obliczenie z grubsza ile pieniążków trzeba nazbierać
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 16, 2011 19:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ponieważ orginalne głośniki są w kloszach swoich. Najpierw głośnik jest przykręcany do klosza a potem do drzwi...
MDF troszkę Ci obniży przejście drgań z głośnika na drzwi. Ja np pod mdf podkleiłem kałczukową matę wygłuszającą. Pomimo tego do tapicerki nie będzie dostawał głośnik chyba że kupisz wyższe MDF-y. Do gwizdków niemusisz. Aczkolwiek w roverze 200 są małe problemy z montażem Hearta 165 ESK nowszy model (obecnie 700 zł) bo obudowa deczko szersza niż wgłębienie w roverze ale to kwestia małych przeróbek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum