Wysłany: Pią Paź 21, 2011 20:05 [R200] Dziwny dźwięk przy szarpaniu po wymianie rozrządu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Dziś wymieniłem rozrząd u mechanika. Wracając do domu, jadąc powoli przez osiedle zdarza się że silnik poszarpuje przy gwałtownym dodaniu gazu, albo szybkim puszczeniu sprzęgła. Nic w tym dziwnego by nie było, gdyby nie to że teraz coś dziwnie klekocze przy tym szarpaniu. Najbardziej to słychać jadąc na wstecznym po odpuszczeniu gazu.
Dźwięk dochodzi jakby z prawej strony - z okolicy rozrządu, ale brzmi jakby w skrzyni nie było oleju, albo jakiś luz na połączeniu z napędem.
Jutro oczywiście jadę z powrotem do mechanika, ale może ktoś spotkał się z takim problemem?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 21, 2011 20:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Już się wyjaśniło. Zapomniał dokręcił łapę od poduszki silnika.
W ogóle szkoda gadać.
Kupiłem specjalnie 4 uszczelniacze do wymiany, to wymienił tylko dwa przy rozrządzie. Odkręciłem kopułkę, a pod nią mokro od oleju.
Po odkręceniu kopułki zauważyłem że po silniku leci płyn chłodniczy. Prawdopodobnie z pod uszczelki kolektora dolotowego, której nie wymienił, a była w zestawie części.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum