Wysłany: Sob Paź 22, 2011 11:28 [25] Kapie z pod samochodu
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam
Dziś zauważyłam ze kapie z pod mojego samochodu za przednim zderzakiem i, patrząc pod samochód zauważyłam że kapie w w tym punkcie samochodu gdzie przyspawany jest zaczep do holowania.
Bardzo proszę o pomoc w tej kwestii ponieważ obecnie przebywam za granicą i nie mam na razie dostępu do mechanika.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 22, 2011 11:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wazne jest to co kapie, jaka konsytsencja kolor, zapach.
Jezeli geste czarne, lepkie, moze to byc olej - SPRAWDZ czy go nie brakuje. Jezeli konsystencja jest bardziej wodnista, moze to byc plyn od wycieraczek - kamien uderzyl ,plastik w nocy pekl jak plyn przymarzl, wezyki pod maska te idace do spryskiwaczy czy sie nie rozpiely.
Patrzac od przodu na auto po lewej stronie jest zbiorniczek wspomagania, czerwony kolor zazwyczaj, bardzo specyficzny zapach - ale jak sie cos lalo to moze nie byc czuc bo wietrzeje.
Po prawej stronie masz przy scianie grodziowej zbiorniczek plynu hamulcowego, posprawdzaj czego brakuje , co moze ubywac i to moze podpowie czego szukamy
aha, jeszcze jakby paliwo sie gdzies lalao , to pewni ebys wyczula i zauwazyla
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez maniaq Sob Paź 22, 2011 11:53, w całości zmieniany 1 raz
Wazne jest to co kapie, jaka konsytsencja kolor, zapach.
Jezeli geste czarne, lepkie, moze to byc olej - SPRAWDZ czy go nie brakuje. Jezeli konsystencja jest bardziej wodnista, moze to byc plyn od wycieraczek - kamien uderzyl ,plastik w nocy pekl jak plyn przymarzl, wezyki pod maska te idace do spryskiwaczy czy sie nie rozpiely.
Patrzac od przodu na auto po lewej stronie jest zbiorniczek wspomagania, czerwony kolor zazwyczaj, bardzo specyficzny zapach - ale jak sie cos lalo to moze nie byc czuc bo wietrzeje.
Po prawej stronie masz przy scianie grodziowej zbiorniczek plynu hamulcowego, posprawdzaj czego brakuje , co moze ubywac i to moze podpowie czego szukamy
aha, jeszcze jakby paliwo sie gdzies lalao , to pewni ebys wyczula i zauwazyla
byłam przy samochodzie godzinę po tym jak zauważyłam że kapie i już nie kapało nie jest to raczej olej ( od razu piszę że u nie zaczep do holowania jest centralnie na środku przyspawany)
Sprawdz zatem to co pisal rovek - plyn w zbiorniczku po lewej przy scianie grodziowej pod szyba jak otworzysz maske. Kolor moze byc rozny - zazwyczaj niebieski lub rozowy. oznaczenie max i minimum masz na obudowie.
Jezeli ubywaloby plynu, moglyby pojawic sie problemy z temperatura silnika- wskazowka na desce- jak i ogrzewania, bo uklad moglby byc zapowietrzony.
Niestety silniki 1.4 i 1.6 sa dosc podatne na przegrzanie i awarie uszczelki .
Nie ma co gdybac i straszyc, tylko tzreba spr
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum