Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam.
Mam pękniętą obudowę filtra powietrza i tak szperałem na allegro i trafiłem na taką ofertę
Czy mógłby ktoś potwierdzić czy to aby na pewno pasuję do mojego Roverka?
Ostatnio znalazłem na Naszym forum chłodnicę wody w dziale giełda, jej właściciel zapewniał mnie, że na pewno będzie pasowała, no i leży teraz bezużyteczna. Na przyszłość chciałbym uniknąć takiego problemu stąd mój temat.
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Pozrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 21:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To plastyk wiec jeśli masz większy problem ze znalezieniem jej to czemu nie spróbujesz jej naprawić? Np żywicą i matą ? No chyba że bardzo zależy ci na efekcie wizualnym.
_________________ 0-100 km/h - 8,25 sec!
'Nie pałuj gdy silnik Twój zimny jest'
pęknięty jest dół obudowy koło dolotu, tak że nie trzyma się tam kolanko i zerwane są 2 zatrzaski, skoro mogę kupić tak tanio to nie będę się z tym bawił.
Dzięki za podpowiedź
Inne aukcję były koło 100zł a ta za 15zł no to aż żal nie kupić
Witam odświeżę temacik.
Dostałem właśnie paczkę z obudową filtra, a właściwie z całym kompletem (Obudowa, zbiorniczek, kolanko dolotu i ten zwężony wlot, który jest pod lampą)
Chciałem zapytać do czego jest ten zbiorniczek pod akumulatorem i jak się zabrać za wymianę tego wszystkiego, no może oprócz samego wlotu powietrza. Zastanawia mnie to, czy dostanę się od góry do tego zbiorniczka?
Faktycznie nie obejdzie się chyba bez zdejmowania zderzaka Oprócz obudowy zerwane jest też te kolanko dolotu powietrza, więc wymienić muszę jednak wszystko. Ciężko jest zdemontować zderzak?
Aha pytałem jeszcze o ten zbiorniczek, który jest pod tym kolankiem, jakie on spełnia zadanie?
Nie. Jak robisz to pierwszy raz, to ja wiem z 15 min roboty. Schemat wszystkich śrubek przedniego zderzaka już nie raz wrzucałem na forum, więc powinieneś znaleźć go w szukajce.
Ges napisał/a:
Aha pytałem jeszcze o ten zbiorniczek, który jest pod tym kolankiem, jakie on spełnia zadanie?
To się nazywa rezonator powietrza, jakie ma za zadanie Spytaj się Wujka Google.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum