Wysłany: Pią Paź 28, 2011 15:12 [R400] problemy z alarmem
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkie roverki!!!
mam problem z alarmem w moim roverze.
od kilku dni jest tak ze jak zamykam go pilotem badz kluczykiem(taka sama reakcja) to alarm sie uzbraja.wszystko jest tak jak powinno czyli mrugaja kierunkowksazy 3 razy lampka czerwona mruga szybko pozniej wolno i teraz mijaja 2-3 minuty i zaczyna strasznie glosno wyc alarm i mrugac kierunkowskazy,moge go wylaczyc pilotem poprzez przycisniecie otwierania centralnego.auto widze ze jest zamkniete bo wszystkie bolce i bagaznik jest zamkniety..
co mam zrobic?ktos wie gdzie jest ten alarm- bezpieczniki albo cos tym stylu i jak nie bede mogl usunac usterki jak odpiac alarm zeby w ogile sie nie uzbrajal a uto bylo zamkniete.
prosze o pomoc bo nie moge auta przez ta zamknac
Ostatnio zmieniony przez tronsek Pią Paź 28, 2011 15:21, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 28, 2011 15:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W pierwszej kolejności krańcówki do sprawdzenia. Być może, że któraś jest trafiona i alarm odbiera to jako otwarte drzwi i dlatego wyje po jakimś tam czasie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Czujnik ruchu "uzbraja się" ok. 15 sekund od zamknięcia i działa tylko przy zamknięciu "z pilota".
Jeżeli to on byłby winny, to przy zamknięciu "z kluczyka" - problem nie powinien wystąpić a jednak występuje, dlatego też moim zdaniem można go raczej wykluczyć. Jeżeli jednak chcesz sprawdzić to go odłącz - łatwo się go wyjmuje.
Jak wyżej napisano : sprawdź krańcówki w drzwiach i pod maską. Nie wiem czy w 4setkach jest także w bagażniku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum