Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1997
Witam. Pytanie dość błahe ale liczę na pomoc.
Jakie śruby powinienem zakupić do oryginalnych felg aluminiowych? Są one bodajże z 400-tki.
Mają one jakieś oznaczenia?? jaka długość, średnica? Dzięki za odp
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 15:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 19:09 Re: [R200] Śruby
krucha91 napisał/a:
Witam. Pytanie dość błahe ale liczę na pomoc.
Jakie śruby powinienem zakupić do oryginalnych felg aluminiowych? Są one bodajże z 400-tki.
Mają one jakieś oznaczenia?? jaka długość, średnica? Dzięki za odp
Jeśli są to standardowe felgi od modeli po 96 roku, to nawet najtańsze nakrętki (do Hond) będą pasować. Ja jakiś czas temu płaciłem po ok. 4 pln./szt.
Jeśli natomiast kupiłaś/eś felgi od kanciaka, to niestety muszę Cię zwartwić. Nakrętki są z podkładkami, przez co są szersze. Otwory w felgach również mają większą średnicę. Na tyle dużą, że niektóre nakrętki wpadają w otwór.
Tylko nie wiem, czy nie będzie jakiejś "lipy" ze skokiem gwintu, gdyż Miniaki nie są "metryczne", tylko "calowe" (w sensie rozstaw śrub w R200 to 4x100, a Mini, R100 i MGF/TF ma 4x95,25).
Również mam pytanie - obecnie w moim MG ZR '05 mam orginalne alusy. Nawet nie wiedzialem ze do stalowek ktore na zime kupilem beda inne nakretki I stad moje pytanie - jako ze w moim miescie nie ma nakretek do rovera a na allegro widzialem, ze pasuja od wielu modeli, mozecie powiedziec jakie parametry / rozmiar musza posiadac owe nakretki ? Za odpowiedz z gory dziekuje
Pomógł: 6 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 189 Skąd: Chrzanów
Wysłany: Wto Lis 01, 2011 06:34
zalezy chyba od otworu w stalówkach chodz szczerze mowiac to dziwne ze do alu pasuja a do stalowek nie... urwalem kiedys szpilke wraz z nakretka to kupilem od forda chyba...koszt 8 zl sztuka najlepiej to wez nakretke ktora ci pasuje i idz do sklepu...bez problemu dopasuja...a jesli nie masz takiej to zmierz otwor w ktory ma wejsc owa nakretka....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum