Wysłany: Wto Lis 01, 2011 09:57 [r620 si] Problem z ABS
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam mam rovera 620 w którym muszę wymienić przegub ale nie wiem czy samochód ma ABS gość od którego kupiłem twierdził ze ma, ale ja go nie czułem, teraz problem muszę kopić przegub i nie wiem czy kopić z ABS czy bez mogę jakoś spr bez rozbierania przegubu czy jest ABS
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 01, 2011 09:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Myślę że najlepsze rozwiązanie jest najprostsze.
Na wilgotnej nawierzchni w bezpiecznym miejscu po prostu ostro przyhamuj.
Jak będziesz czuł że odbija pedałem hamulca i słychać terkotanie to znaczy że auto ma ABS.
Jeśli natomiast zanurkuje przodem i wyczujesz że koła są zblokowane a Ty jedziesz jak byś miał narty z przodu to niestety auto takowego nie posiada.
Możesz również poprosić kogoś by patrzył czy dochodzi do blokowania kół.
Chyba najprostsza metoda.
Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Balas87, z niczym nie pomyliłem, Ty jak widzę nie wiesz, że układ abs R600 był różny przed i po faceliftingu.
Przed FL w benzynach hondowskich był "ABS 6 BY 4" gdzie dodatkowy zbiornik z płynem hamulcowym jest w pompie absu.
W tym temacie można zobaczyć o jaki zbiorniczek chodzi: http://forum.roverki.eu/v...p=598838#598838
Przed FL w Sdi i Ti był "ABS 2E" - inny odczyt i kasowanie błędów
We wszystkich po FL był "ABS 5"
Zwracam honor faktycznie nie wiedziałem tego, bo mój rover ( mój pierwszy - rocznik 95 ) miał pompe abs bez żadnego zbiorniczka - tym się zasugerowałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum