Wysłany: Sro Lut 16, 2011 06:42 [R600] Auto wyje....
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam wszystkich. rzecz stała się dzisiaj rano gdy wsiadłem do auta. odpaliłem je wszystko było ok. zacząłem ruszać słysze że auto zaczeło wyć. na biegu jałowym nic sie nie dzieje. dopiero gdy dodawałem gazu to wyło wraz z obrotami... co mogło byc przyczyną? po przejechaniu ok 12 km gdy silnik złapał temperature przestało sie to dziac. obecnie auto stoi w garazu ciekaw jestem czy gdy ostygnie toznowu bedzie to samo... co myślicie o tym? pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 06:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przyczyn może być wiele ... musisz niestety sam spróbować ocenić co to jest .... proponuję zdjąć pasek wielorowkowy i odpalić auto .... jak będzie wyło dalej, to znaczy, że problem jest gdzieś w samym silniku lub osprzęcie rozrządu (może jakaś rolka zdycha). Jeśli natomiast bez paska wielorowkowego silnik będzie cicho pracował, to znaczy, że problem jest w osprzęcie silnika (pompa wspomagania, klima, alternator) .... bez paska mozesz pokręcić kółkami od osprzętu i zobaczyć czy któryś podejrzanie pracuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum