Wysłany: Sob Lis 05, 2011 21:18 [R220] Dymi prosze o pomoc
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Mam klopot z swoim roverkiem mianowicie strasznie kopci podczas gwaltownego ruszenia lub przeciagniecia na biegach praktycznie sypie sadza z tlumika oraz z tlumika wydobywa sie gleboki czarny dym gdzie szukac przyczyny? wtryski ? pompa ?
Ostatnio zmieniony przez szoso Pon Lis 07, 2011 09:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 05, 2011 21:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 189 Skąd: Chrzanów
Wysłany: Nie Lis 06, 2011 17:26
empi napisał/a:
choć u mnie jest szczelny a i tak kopci
JESZCZE tEGO NIE ZROBILES?? jaju bym nie wytrzymal i pojechal do speca...a jak trzeba to i na serwis...ale jak wiesz nowa przeplywka klekla to i nie kopci... a roverka i tak spisuje na straty wiec nie dokladam nic nowego...
Proszę nie prowadzać kolegi jamex19, w zamieszanie. Przeplywka w jego przypadku nie ma nic do rzeczy
Ja bym sprawdził wszystkie opaski na węzach od IC, oglądał tak ze te opaski co są z tylu silnika na redukcji gumowej Turbo - czarna rura do IC, ta redukcja tez lubi pękać. Odpiąć bym przeplywke lub odpiąć EGR żeby juz nie pracował.
Tak to pozostaje wymiana filtra powietrza oraz paliwa na dobry początek.
A jak spalanie bo jak w normie miedzy 5-6litrow to bym się tym nie przejmował
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum