Wysłany: Nie Lis 06, 2011 14:40 [420D] ABS świeci cały czas
Typ: D Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam
Przy zakupie auta kontrolka ABS cały czas świeciła i dalej świeci, koleś od którego kupiłem auto powiedział ze po wymianie klocków zaczęło tak świecić. Co może być powodem świecenia tej kontrolki?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 06, 2011 14:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie sadzę, by mozna było wybłyskac błędy ABS przez złącze diagnostyczne, tym bardziej w silnikach bez intercoolera. W silnikach D lub SD nie da sie wybłyskac żadnego błędu. Tylko T4.
przez złącze diagnostyczne 16pinowe to się wybłyskuje błędy silnika, abs to nie słyszałem by poszło w ten sam sposób i przez te same złącze, zwykle od abs jest osobne złącze, tak jak jest np. w 600
bizon, mam do ciebie proźbe wyciągnij licznik i zobacz czy nie są spięte ze sobą te 2 żarówki ..... To co piszesz jest nie możliwe zeby przez wybłyskanie błędów pokazał błędy abs-u.
Pozatym kody błędów są zawsze 2 cyfrowe a wg twojej tabelki nie ..
A kolego to wogole ma SDI ? Czy SD ? bo w SD to mozesz sprawdzić poziom oleju na bagnecie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Zarowki nie sa ze saoba na pewno polaczone, kazda kontroka miga swoje, ze sie tak wyraze. Nie wiem dlaczego tak jest, jesli nie jest to seryjne to sory za zamieszanie, w kazdym razie jak jak mialem przetarty kabel na PP to migalo mi 12 potem 43 a jak innym razem uszkodzony byl czujnik LP to migalo 12 potem 41. Dwa razy ta tabela od razu znalazla mi przyczyne i nie musialem szukac po wszystkich czujnikach. Raptile, kody sa dwucyfrowe. Jesli jest to jakies odstepstwo od normy to nie przeszkadza mi to i sie ciesze ze tak, a kto to zrobil i jak juz nie wnikam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum