Wysłany: Sro Lis 16, 2011 22:35 [R214] problem z odpaleniem na cieplym silniku
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam.
Mam problem z moim roverkiem. Po wymianie uszczelki pod głowicą samochod zaczał zachowywac sie dziwnie tzn na zimnym odpala bez problemu a jak sie rozgrzeje i gdzies stane to juz nie odpali. Próbuje go odpalic ale po jednym przekreceniu akumulator sie rozladowywuje. (akumulator bralem z innego samochodu i nadal to samo).
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 16, 2011 22:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Pią Lis 18, 2011 11:42
Witam
Panowie mam identyczny problem, no prawie Po HGF-ie próbowałem dzisiaj odpalić samochód, stał trochę więc podładowałem godzinę akumulator. Odpala ale po chwili gaśnie i paada akumulator Ten przewód o którym piszecie idzie od kompa do przekaźnika i z tamtąd do kolektora ssącego? Bo mój się rozłączył i po podłączeniu nic się nie zmieniło. Zastanawiałem się jeszcze nad kopułką bo była rozkręcana ale gdyby ona to by chyba w ogóle nie zapalał? Jakieś rady Pozdrawiam i proszę w NASZYM imieniu o pomoc
Wysłany: Sob Lis 19, 2011 19:37
Witam
No, mój ruszył Podładowałem akumulator 12h i dobrze (papierem ściernym) wyczyściłem kołki w akumulatorze i same klemy. Jeszcze raz zgasł i chyba teraz będzie dobrze
Pozdrawiam
Wysłany: Sob Lis 19, 2011 21:11
Sprawdzę, w poniedziałek kupię miernik bo już od dłuższego czasu potrzebuję a jaka powinna być wartość ładowania
To napięcie to chyba 14 V będzie Sory za głupie pytania a czy przy niedoładowywaniu przez alternator nie powinna chociaż mrugać kontrolka akumulatora Bo do tej pory nie miałem z nim problemów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum