Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2005
Witam
Mam pytanie na temat LPG w Roverku 45. A mianowicie chcę stać się posiadaczem takiego cudnego autka, ale ze względów czysto ekonomicznych pytam jaki silnik do instalacji LPG. Czy do 2.0 V6 warto? Czy droga instalacja (pewnie stosunkowo droga), jakie możliwe spalanie? Czy 1.6, 1.8, instalacja tańsza pewnie od V6. No wiadomo o co chodzi. Wiem że V6 to tylko z automatem (mi w to graj!). Czekam na odpowiedź i pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 21, 2011 18:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Lis 21, 2011 20:08
Wiadomo że do V6 instalacja będzie droższa(2 wtryski więcej).
Ja posiadam wersję z silnikiem 1.8 spala mi ok 10L gazu.
Pamiętaj żeby odpowiednio dobrać komponenty instalki LPG, oraz kumatego gazownika którego na pewno znajdziesz na tym forum http://lpg-forum.pl/index.php
Wysłany: Pon Lis 21, 2011 21:06
Przygotowań żadnych. Wystarczy auto w 100% sprawne !
Pamiętaj o dobrze dobranych komponentach.
Ja bym polecał:
-STAG 300+
-reduktor ac r01
-6* hana zielona
U mnie 1,6 K seria:
10 - miasto
8- trasa
Także różnica nie wielka, więc lepiej mieć tej mocy troszkę więcej
Pamiętaj na nie ma co oszczędzać na instalacji która ma posłużyć długo i w zasadzie koszt jest jednorazowy a potem problemów nie będzie
papa_bizkit napisał/a:
A jak z tolerancja gazu w tych silnikach?
jako tako he raczej większość aut nie lubi gazu
http://www.roverki.pl/rov...techniczne.html
zobacz tu! jak założysz sekwencje to praktycznie spalać będzie tyle ile benzyny,
jak łatwo dostrzec spalanie w 1,4 6 i 8 jest zbliżone.
Nie, no nie straszcie mnie tak mocno. Chyba nie pije 15litrów te 2.0? Nie wiem, ale liczę że gazu taki silnik to w trasie nie opędzluje 10litrów, czy w mieście ze 12? Toć chyba nie jest tak wielki i ciężki samochód żeby tyle paliwa potrzebował. Oczywiście odpuszczając sobie szarżowanie. Miałem niedawno 5.0 V8 i to dopiero wir w baku robiło. Tu może ekonomiczniej będzie?
od stacji do stacji dostajac palpitacji serca patrzac w dystrybutor hahahahhaa
tak tak, pali 25l/godzine
papa_bizkit napisał/a:
Nie, no nie straszcie mnie tak mocno. Chyba nie pije 15litrów te 2.0? Nie wiem, ale liczę że gazu taki silnik to w trasie nie opędzluje 10litrów, czy w mieście ze 12? Toć chyba nie jest tak wielki i ciężki samochód żeby tyle paliwa potrzebował. Oczywiście odpuszczając sobie szarżowanie. Miałem niedawno 5.0 V8 i to dopiero wir w baku robiło. Tu może ekonomiczniej będzie?
w 75 2.5lv6 z automatem (waga ~1600kg) spala srednio 12-13l gazu, jak nie obslugujesz gazu w systemie 0-1 to spokojnie, da sie zyc
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum