Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam ponownie
Chcę u siebie w aucie wymienić antenę, bo ktoś mi złamał sam maszt ten najcieńszy, a antenę miałem oryginalną. Została mi taka krótka część tej anteny i nie wiem czy można ją jakoś odkręcić i jaki tam jest zastosowany gwint, żeby kupić jakąś antenę żeby pasowała do mojego samochodu. Pomożecie coś? Antenę chcę zamówić na allegro, jakbyście mogli mi coś polecić co pasuję na 100%
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lis 26, 2011 11:43, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 11:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam mam taki problem ze urwałem sobie antene radiową w swoim roverku i nie wiem jak ją zdemontować żeby nową założyć,odkręciłem lampkę która jest na tapicerce w dachu,antenę widać i śrubki widać też więc odkręciłem je i utkłem w martwym punkcie,ruszałem u góry od środka i nić jak siedziała tak siedzi dalej,dołączę zdjęcia jak to wygląda
Postaraj się wykręcić, dokup sam 'bat' i po problemie
BTW, gwint to chyba M6
Mam podobny problem jak założyciel tematu (u mnie dotyczy to R214 Si z 1996r.). To znaczy urwałem sam bat, nakrętka z gwintem zewnętrznym została i ją bez problemu odkręciłem. Suwmiarka pokazuje gwint 5mm.
Oryginalna antena była dość długa (chyba ok. 70cm), ale rozumiem, że dowolna tania antena z Allegro będzie OK, nawet o połowę krótsza?
Chyba że ktoś może polecić konkretną antenką albo podpowiedzieć czego się wystrzegać.
Dzięki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum