Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witajcie, jestem nowym użytkownikiem forum, zamierzam się udzielać i mam nadzieję, że ktoś mi coś podpowie. Żeby nie było przeglądałem wątki o ciężkim paleniu ale mój przypadek jest toszeczke inny.
Auto: Rover 216 Cabrio 1996 Benzyna plus LPG BRC 250k przebiegu.
Objawy - sprawa nie jest regułą, czasem odpala z pierwszego rozruchu, czasem nie che odpalić wcale, nie ważne czy silnik zimny czy rozgrzany. Wg poprzedniego właściela wymienione kable i świece. Po odpaleniu samochód pracuje równo i poprawnie na benzynie jak i na gazie. Problem w tym, że czasem poprostu nie chce zapalić, trzeba go bardzo długo kręcić, wciskając przy tym pedał gazu. Dziś np. "wyjundłałem" do końca akumulator, natomiast "z pchnięcia" pali od ręki. Czy macie jakieś pomysły, ktoś miał podobne objawy?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez tronsek Wto Lis 22, 2011 06:08, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 21, 2011 16:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
glock, Sprawdź czujnik temperatury od ECU, no i czujnik położenia wału, poszukaj na forum na ten temat, w paru tematach jest opisane jak sprawdzić te czujniki
glock, Popraw nazwę tematu, bo są nieścisłości. Nie ma i nie było nigdy ROVER'a 416 Cabrio. Który rocznik auta Tu też są nieścisłości, bo w jednym miejscu jest '95, a w drugim'96. Warto też podać, jaki masz silnik. Hondy, czy ROVER'a. Ma to duże znaczenie.
Skoro pali na popych, to też obstawiam czujnik położenia wału.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
parownik/wtrysk może puszczać gaz do kolektora i masz poodpalne wyjeździj gaz do zera, zalej dobrej benzyny i zobacz co się dzieje, miałem taki przypadek jak opisuje 2 razy i nie szło dojść co się działo.
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Po ostatniej wizycie u gazownika, ten stwierdził, że parownik puszcza gaz, i podobno nadaje się do wymiany, czy to może być przyczyna?
Możecie podpowiedzieć gdzie szukać czujnika? Mam drugiego takiego Roverka na części tylko ten mocniejszy 1.6 122KM chyba, czy czujnik będzie pasował?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum