Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
witam dzisiaj odpalam maszyne i silnik zaczal sie trzasc jak by zaraz mial zgasnac na szczecie przelaczylo sie na gaz i wyruszylem w trase.zgasilem samochod i dupa nie chce odpalic ... myslalem ze benzyna sie skonczyla skoczylem z karnisterkiem wlalem i dalej to samo okazalo sie ze pompa paliwa sie nie wlacza.Czy to znaczy ze pompa nawalila czy moze cos innego? w ktorym miejscu znajduje sie ta pompa?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 30, 2011 15:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
znalazlem schemat ale nie ma nr przy pompie paliwa on jest gdzies indziej niz w tej skrzynce czy jak?problem w tym ze samochod sjest zimny i nie chce sie wlaczac lpg lub nie jest zaprogramowane w kompie aby awaryjnie na lpg wystartowac gosciu od lpg byl i sam rozklada teraz rece
aha to czyli takie zachowanie auta (silnikiem zaczela trzasc jak by paliwa przestal dostawac moze faktycznie benzyny nie mial ale juz ma i lipa)to wymieniac odrazu pompe czy moze byc cos innego?moze przekaznik tyle ze gdzie go znajde?
Ostatnio zmieniony przez pablo773 Sro Lis 30, 2011 16:47, w całości zmieniany 1 raz
no wlasnie nie slychac...a moze przekaznik? tyle gdzie on jest? pozatym mam mega problem wlasnie wrocilem z garazu szukalem tej pompy wody faktycznie pod wykladzina jest aluminowa pokrywka ja ja odkrecam a tam nie ma nic blacharka otwor gklebokosci 5 cm pod fotelami tez szukalem i ni cholere nie moge znalezc tej pompy...
[ Dodano: Sro Lis 30, 2011 18:40 ]
no wlasnie nie slychac...a moze przekaznik? tyle gdzie on jest? pozatym mam mega problem wlasnie wrocilem z garazu szukalem tej pompy wody faktycznie pod wykladzina jest aluminowa pokrywka ja ja odkrecam a tam nie ma nic blacharka otwor gklebokosci 5 cm pod fotelami tez szukalem i ni cholere nie moge znalezc tej pompy....I jeszcze jedno pozwolilem sobie skopiowac pewna wypowiedz z forum o jaka wtyczke chodzi?w ktorym miejscu ?
Witam
Dziś chciałem dostać się do pompy paliwa bo miąłem problem z odpalaniem - jak sie okazało wysunęła sie wtyczka z puszki z przekaźnikami za kompem i szukanie pompy sobie odpuściłem, ale ciekawość pozostała. Pod srebrnym deklem za tylnia kanapa nie ma pompy - w miejscu na koła mam butle gazowa wiec tam nie sprawdzałem a pod kanapa tylko trochę udało mi sie odgiąć wykładzinę bo siedzeń nie chciało mi się demontować - pompy ani śladu. Czy w takim razie trzeba zdemontować bak żeby sie dostać do pompy?
I jeszcze jedno pytanie: Czy pompa zawsze powinna sie uruchamiać po przekręceniu kluczyka tzn - przekręcam słychać ją, przekręcam na zera i z powrotem na 1 i już jej nie słychać. Jak odczekam minutę i znów przekręcę to pompa startuje. Czy jest jakiś czujnik ciśnienia albo układ czasowy, który blokuje pompę czy może cos jeszcze jest u mnie nie tak?
Moze tak ,moze nie . Daj orginalny opis pozycji nr 2. z tego schematu co podales mi to wyglada na centralke alarmu. Ale moge sie mylic. Mam R45 i mialem R25 skrzynka ta z tego linka co ja podalem wyglada podobnie . Trzy przekazniki w tym jeden od pompy, ale to juz MEMS3 wiec faktycznie moze byc unaczej.
witam wlasnie mam jutro zamiar jechac po pompe tylko czy jezeli pompa nie znajduje sie w bagazniku pod pokrywka to czy bedzie taka sama jak maja wszystkie roverki 400 gosciu ma taka pompe na sprzedasz http://allegro.pl/rover-4...1943835621.html
Osobiscie to wolalbym kupic nowy ,ale sam wklad pompy. Bez plywaka itd. Wymienialem jakis rok temu w R25. Orginalny wklad "Walbro" zaplacilem jakos 70-80€. Na allegro unikaj tych tanich, bo nie daja wystarczajacego cisnienia. pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum