Dziurka w chłodnicy nie ma wpływu na to że " kipi " płyn ze zbiorniczka wyrównawczego i że chłodnica zimna ( chyba , że brakuje płynu w układzie ) . Obroty same nie będą wzrastać , ja pisalem o tym , że jak dodasz gazu to bardziej bulgocze w zbiorniczku , aż do "kipienia " . Jeżeli uszczelka ma małe przedmuchy to wyjęcie termostatu pomoże i nie będzie kipiało . Wszystko będzie niby dobrze , ale silnik ( szczególnie teraz ) będzie niedogrzany i oczywiście więcej palił .
Jak zrobisz chłodnicę , to dokladnie przeczytaj poprzedni mój post i to sprawdź ( do dodania gaz musisz mieć drugą osobę ) .
witam dziś poświeciłem parę godzin na sprawdzenie całego okładu i okazało się ze przewód od chłodnicy do zbiorniczka ten cieki był zapchany zmieniłem przewód i teraz sprawa wygląda tak wszystko jest okej oprócz górnego węza od chłodnicy puchnie woda w zbiorniczku jest a jak odkręcę okorek to ucieka powietrze i wtedy woda pojawia się w górnym wężu chłodnicy
Nic więcej nie umiem ci doradzić . Ja coś doradzam , żebyś sprawdził , a ty odpisujesz o czymś innym ( jak byś nie czytał moich postów ).
Tak na marginesie , nie odkręcaj korka od chłodnicy jak gorący silnik , bo cię kiedy poparzy .
Jeszcze raz zalej układ chłodzenia ( przez chłodnice ) jak ostygnie silnik i sprawdź to wszystko o czym pisalem .
Do " Szoso " .
Przez chłodnicę , chodzi o to , że zalać chłodnicę przez wlew do niej . Niektórzy wlewają plyn do zbiornika wyrównawczego i zapalając silnik myślą że pociągnie płyn .
Jeśli nie posiada wlewu to tak . A prościej odkręcić wąż od góry chłodnicy i w niego wlewać ( do silnika ) aż pojawi się płyn w górze chłodnicy ( ogrzewanie w samochodzie musi być otwarte ) . W ten sposób będzie wiadomo , że układ sie odpowietrzył . Trzeba to robić w miarę wolno , żeby się nie pozalewać , bo jak zimny , to przez termostat wolniej się odpowietrza . Założyć wąż , a resztę płynu już sam uzupelni ze zbiorniczka .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum