Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
czy ktos mi powie czy czujniki cofania (fabryczne) maja średnice takie jak jakieś uniwersalne?
zmieniam zderzak i jest on z otworami od parktronica, a mój kombi nie miał czujnika cofania- więc korzystając z okazji kupiłbym jakiś uniwersalny zestawik. Tylko czy czujniki beda pasowały do otworów w zderzaku?
Czy mozna je zalakierowac?
_________________ Profil nie istnieje
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Gru 18, 2011 19:57, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 16, 2011 14:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak- to proste- ale zderzak kupuje na allegro a facet chce koniecznie opchnac mi z czujnikami (180 zł- czujniki)i mówi ze nie wie jaka tam jest srednica bo jak kupie zderzak to dopiero wyjmie czujniki...
tak- to proste- ale zderzak kupuje na allegro a facet chce koniecznie opchnac mi z czujnikami (180 zł- czujniki)i mówi ze nie wie jaka tam jest srednica bo jak kupie zderzak to dopiero wyjmie czujniki...
To niech ci w tej cenie da jeszcze moduł i głośniczek i będziesz miał oryginał bez kombinowania
no i to się może zgadzać. dokup elektronikę do czujników i bedziesz miał ok fabryczne
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 18:59
Hetmann napisał/a:
zderzak mam zdjędy- po kolizji
to w wewnętrznej stronie zderzaka, powinny być zaznaczone miejsca i średnice otworów pod oryginalne czujniki , no ale jak gość Ci podał,to moja informacja jest zbyteczna.
kupiłem u innego magika zderzak z czujnikami i sterownik (moduł) i teraz pytanie...
Co dalej- bo jeszcze nie obejrzałem swojego samochodu?
Zakładam zderzak czujniki podpinam przez taka sporą wtyczkę do drugiego kabla(kupiłem go razem ze sterownikiem) i podłączam sterownik...
ale czy moje autko ma resztę instalacji? czy znajdę gdzieś wtyczkę która zasili sterownik i przekaże gdzieś sygnał? i w końcu czy coś będzie brzęczeć tzn czy zadziała???
ale czy moje autko ma resztę instalacji? czy znajdę gdzieś wtyczkę która zasili sterownik i przekaże gdzieś sygnał? i w końcu czy coś będzie brzęczeć tzn czy zadziała???
reszta kabli powinna być jedynie głośniczka na tylnim podszybiu możesz nie mieć.
MG TF 160 srebrny pocisk
podłącz kable jak nie będzie działać to się będziesz martwił głośnikiem
MG TF 160 srebrny pocisk
to powiedzcie mi gdzie szukać wtyczki czy też kabli w kombiaku... bo tak pobieżnie dziś zerknąłem na prawa stronę w bagazniku i nijakiej luźnej wtyczki nie znalazłem... gdzież więc szukać pomocy!!!
ściągnij RAVE i tam poszukaj, jest tam wszystko rozpisane i rozrysowane
MG TF 160 srebrny pocisk
w Rave jest niby napisane co jest podpięte do którego złącza wtyczki modułu.
Jak nie znajdę instalacji wtyczki znaczy to ze mam kupic gdzieś na sztocie wtyczkę wchodzącą do modułu PARKING AID i podłączyc przewody wg rave czyli np 2 i 8 głośnik, zasilanie od światła cofania, masę.... a co to jest K-bus?
czy to mozliwe, zeby w autku nie było instalacji pod parktronic? Samochód u lakiernika trochę rozebrany- ale nie chce po nim buszować - jednak jak kabli do parktronica nie widzę (przynajmniej po prawej stronie:-(
Wysłany: Pon Sty 02, 2012 19:35
Hetmann napisał/a:
a co to jest K-bus?
magistrala danych, instalacja przesyłająca informacje( sygnały cyfrowe ) z dużą szybkością. Wykorzystuje się do łączenia urządzeń , które muszą komunikować w czasie rzeczywistym z jak najmniejszym opóźnieniem. W R75 obsługuje sterowniki BCU , LSM , immo dla zegarów JPK. Stosuje się tą instalację dla zmniejszenia wielkości wiązki elektrycznej i poprawę komunikacji.
Tu jest szerzej o K-bus : http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=49032
[ Dodano: Pon Sty 02, 2012 19:35 ]
Hetmann napisał/a:
czy to mozliwe, zeby w autku nie było instalacji pod parktronic?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum