Wysłany: Nie Sty 02, 2011 23:15 [Rover 214] Drgania nadwozia
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: < 1993
Witam!
Od niedawna jestem właścicielem Rovera 214.
Kupiłem go z pewną wadą... Myślę, że jest to poduszka pod silnikiem, ale nie jestem pewien..
No więc, wygląda to tak, że dodając gazu, ok 1500tyś obr. całe nadwozie drży i buczy.
Na początku kiedy go kupiłem było to do wytrzymania, natomiast teraz jest wręcz okropnie. Zero przyjemności z jazdy.. Jest to na jałowym biegu jak i w czasie jazdy...
Nie wiem czy pomysł, że to poduszka pod silnikiem jest dobry dlatego zwracam się do Was.
Nie wiem czy tych poduszek jest kilka czy jedna...
Bardzo proszę o odpowiedź.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 23:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam to samo w swoim Roverze(214 1993r);/ drgania są tak okropne ze wszystkie plastiki w wewnątrz jak i zewnątrz potrafią doprowadzić do bólu głowy a zwłaszcza jak kolega wspominał przy 1,5 tys obrotów ''w desce rozdzielczej'' tak jakby pod maska słychać strasznie jakiś metal stukający(drgający) o plastik...mechanik powiedział że to poduszka lecz ja myślę ze gdzieś mogłem również dobić do podwozia tłumik który te drgania przenosi.Koszt nowej poduszki to 150-200 zł przynajmniej na Allegro.POZDRAWIAM
[ Dodano: Nie Gru 18, 2011 23:10 ]
ajaj zapomniałem dopisać że w 214 są 3 poduszki prawa i lewa jest tez trzecia która na 100% jest olejowa ale nie wiem czy ona jest pod silnikiem czy pod skrzynią ''zależy od auta'' i to właśnie ta poduszka chyba mi padła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum