Przy wymianie autko ulepszono o pare elementów:
- tylne hamulce tarczowe
- 4 x tarcze Mikoda nawiercane i nacinane
- 4 x klocki BREMBO
- nowe półosie, sprzęgło valeo, linka sprzęgła MG Rover, poduszki silnika,
i masa innych rzeczy
Obecnie samochód będzie można spotkać na ulicach Tarnobrzega.
Pojechał wczoraj
_________________ Pozdrawiam
7Tomi
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 08, 2011 09:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja mam jedno pytanie, hamowałeś auto?
w innym temacie napisałeś że masz 118KM, seria ma 113
na jakiej podstawie stwierdziłeś, że masz więcej niż seria?
ja mam jedno pytanie, hamowałeś auto?
w innym temacie napisałeś że masz 118KM, seria ma 113
na jakiej podstawie stwierdziłeś, że masz więcej niż seria?
Nie hamowałem bo niestety tu na miejscu nie ma gdzie
ZTCP silniki Deisla jak i benzynowe wychodziły w 3 wersjach :
silnik ze zmniejszoną wydajnością - 113KM i zwiększoną 118 KM
Ten fabrycznie ma 118KM. Ale jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie ze ma ciut więcej. Osiągnięcie 215km/h nie stanowiło większego problemu.
w danych technicznych nie ma wzmianki o dieslu 118KM, skąd wziąłeś te informacje jeśli mogę zapytać?
Miał w dowodzie 87kW. ZTCP rozmawiałem raz z Tomim i też cos o tym wspominał ale ręki sobie nie dam uciąć
Wersja z której pochodzi silnik była wersja limitowaną. Samochód w dowodzie m,iał oznaczenie MG ZR Donington i na całym samochodzie były takie emblematy z tym napisem (maska błotnik przód tył i klapa). Szczerze mówiąc nie zagłębiałem się w to zbytnio.
chcesz mi powiedzieć że 215km/h osiągał po swapie? to może zobiłeś swap na 160 według danych technicznych max to 183 mówię o realnej nie licznikowej licznikowo przy za dużych kołach +7% wyszło mi 185km/h (jeszcze trochę by poszedł ale to było zaraz po kupnie i nie byłem go pewny ) więc licząc przekłamanie licznika to było około 175-180
a w danych technicznych 160ka ma 210km/h max więc ciekawe jak by wyszło bezproblemowe 215 nawet z przekłamaniem ( o ile nie jedziesz na felgach 13i profilu 30 )
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
220SDi tez potrafił polecieć licznikowe 210 - 215 (i to nie tylko mój) wiec nie widzę w tym nic dziwnego .. gdzieś na forum nawet wrzuciłem fotkę zegarów przy tej prędkości Były załozone opony 195/50 R15 i przekłamanie prędkości 7% wiec realna prędkość była rzędu 195 - 200 km/h
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 10:21
tuners, auto zawsze leci więcej niż producent podaje, a jak byś się dokładnie tym danym producenta przyjrzał, to zawsze jest napisane "maksymalna bezpieczna prędkość"
u mnie prędkość maksymalna zależała od przełożeń skrzyni,
- na krótszej skrzyni jechałem 1cm ponad 220km/h (około 230 może więcej, licznik mam do 220) ale przy 200km/h miałem około 6tys obr/min co daje około 135KM przy tej prędkości obrotowej silnika
- na dłuższej skrzyni jechałem 210km/h ale przy 200km/h mialem ok 5tys obr/min czyli przy tych obrotach mam około 115KM i brakuje tych 20KM by przekroczyć prędkość 210km/h
teoretycznie wydawało mi się że na dłuższej skrzyni powinien pojechać szybciej ale niestety udowodniło to że moc maksymalna przy tym silniku jest przy bardzo wysokich obrotach.
co do przekłamania prędkości w iczniku u siebie liczyłem przez dużo większe koła około 7 % nadal przekłamania w standardzie im więcej jedziesz tym bardziej rośnie 100km/h - 5-10
150km/h 10-17 200km/h 17-25
więc zależnie ile jedziesz lepiej skorygować to z gpsem np jadąc nissanem "tzw. Qaszaną przy 170km/h na budziku w gps było niecałe 150
tico przy 110 było 90
w bmw brata przy ok 210licznikowym było 180 więc na licznik patrzeć można z przymrożeniem oka, przy większych prędkościach gps jest wiele dokładniejszy ale jak każdy woli
Kozik nie wspominając że u Ciebie przekłamanie od danych fabrycznych by wynosiło niewiele bo 200Vi to 205km/h jeszcze się okaże że swap był niepotrzebny bo 1.4 brałbyś go
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum