Witam!
Jako, że zbliża się moment kupna kolejnego auta, powoli, bo powoli, ale się zbliża chciałbym przeczytać wasze opinie na ten temat. Generalnie auto ma być dla ojca, choć pewnie matka nim będzie w większości jeździć, ja sporadycznie. Jednak dla mnie jest kilka priorytetów, które będe forsował. Mianowicie...
1.Auto ma być nie starsze niż 2006r.
2.Silnik koniecznie diesel minimum te 140KM, tak czy tak będzie potem chip, ale jakaś "baza" musi być.
3.Wyposażenie, musi być naprawde konkretne tj. skóra, climatronic, xenon, najlepiej z navi oryg.
4. Musi to być nie bardzo pospolite auto.
No i takim tropem jest kilka opcji.
1.Saab 9-3 od 2008r.
2.BMW E90 320d 163km
3.Volvo s60
4.Lexus IS220d(tutaj cena może być wyższa)
5.Mazda 6 od 2008r.
Co o tym sądzicie? Może zaproponujecie jakiś jeszcze inny w podobnych pieniądzach?
_________________ "Walduś, pamiętaj cycu..."
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 26, 2011 12:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
haszczyc, L200 to takie nie wiadomo co w sumie. Ma być sedan. E clasa? Który rocznik za tę kase? Insignia... Podba się, nawet bardzo, ale jest ich już dużo to raz, a dwa, to nie zbyt pochlebne opinie o nich słyszałem o jakości wykonania, materiałów i o własnościach jezdnych.
No i zdania podzielone Ja bym wolał mieć jakieś wytłumaczenie dlaczego taki a nie inny wybór Opel to tylko Opel. "...nie samochód, szwagier nie rodzina."
ja polecam Audi a4 b7 2007r. w wersji 2.0TDI jest tam 140 albo 170km zalezy czy I jest agresywnie czerwone : )
kombi 140km diesel
http://allegro.pl/audi-a4...1998136161.html
sedan 140km diesel
http://otomoto.pl/audi-a4...-C21728972.html
ale poszukaj sobie jeszcze to znajdziesz naprawde auto znam bo jezdzilem pare razy, jest naprawde ciekawe i mega wygodne no tylko ze tez mam porownanie do R200 czyli duza roznica POLECAM
I ojciec i ja mamy wstręt do Audi/VW. A co do 2.0 TDI, to kupuje się go tylko po 2008r. tak dla Twojej wiadomości. Starsze na pompowtryskach to okropny szajs. Wiem, bo nie jeden widziałem, który sam z siebie się wykończył
MatiNitro, mnie się bardzo podoba. Ceny są mega niskie za młode roczniki, wyposażenie i silnik Fiata o dużym potencjale. Jednak dwie sprawy są na "nie". Pierwsza najważniejsza, to ojcu się nie podoba. A druga to własnie ta niska cena. Czemu są tak tanie?
[ Dodano: Pon Gru 26, 2011 16:29 ] dobryziom, chciałbym poznać Twoją opinie. Czemu akurat 9-3? To, że wersja Aero, to oczywiste. Saab tylko i wyłącznie w full opcji by mnie zadowalał. No i wersja 150+ chip ew. 180 i pewnie też by był chip Dla mnie to jest jeden z faworytów. Saab i BMW takie jest moje zdanie. Lex mi się podoba od strony wyposażenia, ale boje się tego silnika DPNR-u i ogólnie problemów z naprawami potem...
Rowan, nie miałem nigdy Alfy w posiadaniu, ale dla mnie to piękne auto i tak jak chciałeś rzadko spotykane (z tego powodu też bym je kupił). Cena niska pewnie dlatego, że wiele ludzi wierzy w stereotypy i nikt nie kupuje, bo awaryjne i części drogie, a jak auta nikt nie chce kupić to i z ceny trzeba zejść, tak na chłopski rozum.
Weź ojca do salonu Alfy, niech siądzie sobie, przejedzie się a myślę że zmieni zdanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum