Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam.
Proszę o wyrozumiałość gdyż to pierwszy mój temat .
Posiadam Land Rover Freelander 2.0 TD4 w dieslu z 2004 roku. Ostatnio pojawił się problem w moim Roverku, a mianowicie: Wyciek paliwa z górnej części pompy wtryskowej - tego dekielka przykręconego na 4 śruby. Czy dam radę sam to naprawić jak zdejmę ten dekielek ? Czy nic nie popsuje jak go zdejmę ? Czy mam wyciągnąć całą pompę ? Co mam dalej zrobić ?
Z góry dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony przez lesioxd Czw Gru 29, 2011 20:21, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 18:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Cześć. Kup komplet uszczelek dedykowany do tej pompy - koniecznie orginał ( ok. 40 zł)bo zamienniki nie wytrzymują więcej jak miesiąc - sprawdzałem. Zanjdź kogoś kto wyjmie pompę bez rozbierania całego razrządu i wymieni uszczeliki pod wszystkimi trzema deklami - pozostałe 2 to tylko kwestia czasu. Ja wizozłem w nocy swojego 400 km z powodu nierzetelnej wymiany ( serwis Bosch!!!!????) nie powiem jaki bo chłopaki zachowali się honorowo i wysłali w nocy po mnie lawetę.
Odkręciłem te cztery imbusy z dekielka - bez wyciągania pompy i zamierzam teraz wymienić ten simering. Idzie tam tylko ta jedna uszczelka ? Czy trzeba tam też może obok na tym takim malutkim coś podłożyć ? Orientuje się ktoś możę ?
Gratulacje, wymień tą uszczelkę pod czarnym dekielkiem ( odkręcanym na 4 śruby ze stożkowym łbem) tylko zrób to "w białych rekawiczkach" bo będziesz robił to jeszcze raz, wiem coś o tym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum