Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam, czy mój roverek ma dwie pompki spryskiwacza? Osobna na tył osobna na przód? Pytam ponieważ nie działa mi tylny spryskiwacz i nie wiem jaką pompkę zamówić.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 19:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam takie pytanie. Czy oryginalnie był montowany zaworek przeciw cofaniu się płynu z tylnego spryskiwacza?
U mnie jest coś takiego. Do zaworku dochodzi przewód przezroczysty a za zaworkiem jest czarny przewód. Zaworek jest w miejscu przejścia przewodu z budy do klapy bagażnika.
Dodam że tylni spryskiwacz mi nie działa. Jak wyjąłem ten zaworek i uruchomiłem spryskiwacz to chyba mi pompka wyzionęła ducha bo już jej nie słychać.
Ja miałem ten zaworek zaraz przed wpięciem wężyka w mechanizm wycieraczki i spryskiwacz w klapie.
Usunałem go i teraz tego żałuje bo on trzymał ciśnienie płynu w wężyku i zapobiegał zapowietrzaniu się go.
Teraz zanim poleci mi płyn na szybe to wycieraczka zdąży zrobić 3 machnięcia...
xXxKeit4xXx napisał/a:
ja w swoim roverku zamontowałem pompkę od BMW e30 pasuje idealnie od tej serii BMW
Może kolego podzielisz się wiedzą jak ją zamontowałeś skoro rover ma wejście do zbiornika pod kątem 90 stopni zakończone szeroko natomiast bmw ma kąt 180 stopni i jest zakończone cienką rurką.
U mnie jest coś takiego. Do zaworku dochodzi przewód przezroczysty a za zaworkiem jest czarny przewód. Zaworek jest w miejscu przejścia przewodu z budy do klapy bagażnika.
oryginalnie jest igielitowy
na zaworze zwrotynm przelotowym powinna być strzałka w kierunku dyszy spryskiwacza tylnego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum