Wysłany: Sro Sty 04, 2012 15:19 [620]Czy przegub z Rovera800 będzie pasował do Rovera 620ti
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Jak w temacie.
Czy przegub z Rovera800 będzie pasował do Rovera 620 ti.
Typowy przegub do 600 ma 50 zębów ABS, ja potrzebuje taki z 45 zębami.
Wiem jeszcze że uszczelniacz z 800 ma 56 a typowy 60 mm
natomiast średnica przegubu to 92 w 800 a 96-98 mm w w tym typowym.
Nie wiem jakie dokładnie ma wymiary ten mój przegub czy są takie jak w 800 czy może takie same jak w typowym 600, a jedynie różni się ilością zębów na ABSie.
No i czy w razie róźnic to przejdzie czy muszą te wymiary byc idealne ?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 04, 2012 15:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ilość zębów musi być taka sama, wymiary też bo nie będzie pasować.
Przegub do R800 jest trudno dostępny i drogi, w naszym pięknym mieście niegdyś jak takowego poszukiwałem to udało mi się zdobyc jedynie u Mytnika za kwotę ok 250zł.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sro Sty 04, 2012 19:51 Re: [620]Czy przegub z Rovera800 będzie pasował do Rovera 62
racoon napisał/a:
Jak w temacie.
Czy przegub z Rovera800 będzie pasował do Rovera 620 ti.
Typowy przegub do 600 ma 50 zębów ABS, ja potrzebuje taki z 45 zębami.
Wiem jeszcze że uszczelniacz z 800 ma 56 a typowy 60 mm
natomiast średnica przegubu to 92 w 800 a 96-98 mm w w tym typowym.
Nie wiem jakie dokładnie ma wymiary ten mój przegub czy są takie jak w 800 czy może takie same jak w typowym 600, a jedynie różni się ilością zębów na ABSie.
No i czy w razie róźnic to przejdzie czy muszą te wymiary byc idealne ?
Przeguby zewnętrzne we wszystkich 6-setkach są takie same różnią się koronką ABS lub jej brakiem. Jeśli na Twoim koronka jest jeszcze w porządku, to kup przegub do 6-setki i zmień koronki.
Wysłany: Sro Sty 04, 2012 20:59 Re: [620]Czy przegub z Rovera800 będzie pasował do Rovera 62
Tomek1212 napisał/a:
Ilość zębów musi być taka sama, wymiary też bo nie będzie pasować.
Przegub do R800 jest trudno dostępny i drogi, w naszym pięknym mieście niegdyś jak takowego poszukiwałem to udało mi się zdobyc jedynie u Mytnika za kwotę ok 250zł.
z tym akurat nie ma problemu, znalazłem na allegro po 120 zł
Pytanie brzmi czy będzie pasował cz nie będzie ?
Tomi napisał/a:
Przeguby zewnętrzne we wszystkich 6-setkach są takie same różnią się koronką ABS lub jej brakiem. Jeśli na Twoim koronka jest jeszcze w porządku, to kup przegub do 6-setki i zmień koronki.
moje koronki chyba są OK bo ABS działa dobrze - pytanie czy na pewno da się je wymienić bez problemu (jak sa mocowane ?)
Pierścień ABS jest wbijany (prasowany). O ile tylko nie jest pęknięty to powinno się go dać przeprasować na nowy przegub (pod warunkiem, że będzie miał taką samą średnicę jak stary).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum