Wysłany: Sro Sty 11, 2012 06:47 [r400] zmiana centralnego zamka
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
witam mam takie pytanie, zakupiłem roverka 416 z 2 kluczykami ale 1 pilotem i zauważyłem że bez pilota nie idzie odpalić auta, mam obawy że jeżeli uszkodzę lub zgubie pilota to nie odpalę auta wcale nie mam do niego żadnych kodów wiec robi sie pewien problem.Teraz pytanie czy da sie np. usunąć immobilizer a auta i zastąpić oryginalny centralke od zamka innym sterownikiem przy zachowaniu siłowników w drzwiach ??Czyli tak krótko mówiąc usunąć immo i zamontować sterownik innej firmy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 06:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Samochód posiada immobilizer zbliżeniowy - pilot musi być blisko stacyjki bo inaczej nie odpali.
Także rozwiązaniem jest albo wymiana całego systemu alarmowego albo dorobienie drugiego pilota.
u mnie w mieście wymiana centralki z nowymi pilotami to koszt około 500zł, w tym wycięcie immo, siłowniki od centralnego zostają
kolega to robił w warsztacie zajmującym się alarmami, immo zablokowało mu 416 a pilotów nie miał w ogóle bo ich nie dostał od sprzedającego
Zdecydowanie najlepiej dorobic drugiego pilota i zaprogramowac.
Albo jest opcja (mi by nie odpowiadala) wyciecia immobilisera a centralny otwierac w razie co kluczykiem
jako ze Ci sie nie pali bo jeden pilot Ci dziala lepiej znajdz sprawdzonego w Twojej okolicy. Gdy mialem problem z ecm dopiero trzeci posiadacz testbooka potrafil nim rozwiazac problem, i byl nim PHJOVI. Tych dwoch wczesniejszych nie bede wymienial chociaz powinienem zeby nie naciagali innych
Nie trzeba testbooka by zaprogramować nowego pilota.
Wystarczy mieć bodajże programator Lucasa.
W Lublinie piloty programuje firma Chrust, a testbooka nie mają.
Testbook niekonieczny, bezproblemowo koduje programator sbb dużo punktów dorabiania kluczy używa tego sprzętu producent Silca. Siedzę w elektronice i też go używam na codzień, bardzo dobrze też odczytuje kod.
Też kupiłem roverka z jednym pilotem, zakupiłem jeszcze 2 sztuki pilotów używek, zaprogramowanie trwa około minuty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum