Wysłany: Nie Sty 15, 2012 19:00 [R620 SDi] zwieszenie-generalny remont
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
witam.mam sprawe chcę zrobić generalny remont zawieszenia tj wymienić wszelkiej maści sworznie,tuleje,gumki,itp itd lecz bez wachaczy amortyzatorów.generalnie zniwelować wszystkie luzy i efekty zurzycia zawieszenia. może mi ktoś powiedzieć ile czego i do czego kupić??
_________________ będę GO miał do puki koła będą się kręcić
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 15, 2012 19:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie i dlatego pytam.
Ten znaczek "?" od tego jest.
Pytam, bo jeszcze sprawny oryginał jest lepszy niż niejeden nowy zamiennik, wiec jeśli niektóre części są dobre to IMO nie warto ich ruszać.
A swoja droga jeśli oryginały to warto wiedzieć, że jeden górny wahacz to koszt około 800 zeta.
Głupia guma stabilizatora w zamienniku 25 zł, OEM to 86 zł.
Kolego wymień co trzeba a nie wszytko bo tylko sie dotknąć do 600 to naprawde tak ceny leca ze niezdajesz sprawy ,wymień co trzeba i po sprawie bo tylko w ciul kasy wtopisz w 600 jest tak wszytko pomieszane ze nawet mechanicy sie dziwia poco i jak tu to poprawia dynamike.
chce wymienić sworznie wachaczy przod i dolne z tyłu ,tuleje z przodu i końcówki stabilizatora.rzecz jasna na yamato bo chce wrzucić sprezynki tył i przód -35mm więc chcem pewnie jeżdzić a nie słuchać i nerwy psuć na wiosne dłatego ile tego tam pytanie??
_________________ będę GO miał do puki koła będą się kręcić
Pomógł: 5 razy Dołączył: 01 Kwi 2008 Posty: 320 Skąd: Orzelec Duży
Wysłany: Sro Sty 18, 2012 22:10
Ja remont przedniego zawiasu mam za sobą łącznie z wahaczami górnymi .
W lutym idzie do rooty cały kompletny tył, rozbiorę jedna stronę daje do inter cars i oni dobiorą mi wszystkie tulejki oczywiście na L i P stronę .
Będzie wymienione wszystko co sie da co oczywiście będzie wskazywało zużycie , bo jest tego sporo więc wymienić lepiej więcej niz kilka razy tam zaglądać .
możecie pisać że zamienniki czy coś ale ostatnio na przód wkładałem większość część dephi i yamato i wyszło to na prawdę spoko , do tego założyłem nowe hamulce TRW plus klocki ATE sport i nie narzekam .
koszta przedstawię w moim temacie w dziale tuning , pisze tam wszystko co robie .
dam też galerie fotek jak będzie czas
_________________ ford focus 1.8 tdci 115 KM(2002r) obecnie ROVER 620 Ti Vitesse 200KM(97r)(SPRZEDAM ) KONTA
KT POD 669 482 723
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum