Wysłany: Wto Sty 17, 2012 19:16 [Rover 416Si 1997r.] Samochód pali dopiero przy połowie baku
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam
Mam problem z Roverem 416, jakieś 2 tygodnie temu siadła mi pompa paliwa, została wymieniona. W tym momencie samochód odpala dopiero gdy samochód ma w sobie jakies 20 l benzyny. Mechanik stwierdził, ze trzeba wymienić czujnik/wskaźnik poziomu paliwa w zbiorniku, że to powinno pomóc. Mam pytanie czy to na pewno chodzi o ten czujnik? Bo z tego co czytam to czujnik paliwa odpowiada tylko za to co pokazuje wskaźnik w kabinie??
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez rafaelll3 Wto Sty 17, 2012 19:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 19:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 20:03 [Rover 416Si 1997r.] Samochód pali dopiero przy połowie baku
Pompa jest oryginalna, konkretnie chodzi mi za co czujnik poziomu paliwa odpowiada, jest możliwość że odcina on paliwo? Podczas jazdy po prostu gaśnie.
pytanie czy to ze jest tam 20 l wiesz bo tyle wskazuje czy z nalania paliwa. bo jesli faktycznie tyle masz tam benzyny to nic tylko udac sie do mechanika ktory zakladal nowa pompe na mała dyskusje...
To jest mechanik koło rzeszowa bo mieszkam obok rzeszowa, taki gość co się zajmuje samochodami po godzinach, po prostu mówi mi, ze to wina czujnika poziomu paliwa w zbiorniku tak dokładnie mi powiedział, ze najlepiej szukać tego na allegro razem z pompą używaną kupić, i teraz sam nie wiem co robić bo w takim stanie nie da się gdzies dalej pojechać bo nigdy nie wiadomo kiedy braknie paliwa:/
Jeżeli jest paliwo w baku to musi palić, chyba że pływak pokazuje głupoty na liczniku i na tym się mechanik opiera.
Jak jest paliwo to inna jest pompka w 100%, a nie plywak czy czujnik.
Równie dobrze możesz podłączyc inna pompke o tej samej wydajności z innego samochodu i tez powinno być ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum