Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam wszystkich ! Mam problem .... Ciężko chodzi skrzynia biegów w mojej 25 .Problem polega na tym że trzeba nie lada siły żeby wrzucić bieg . Zaczęło się tak robić jakiś czas temu . Mi to nie przeszkadza ale autem jeździ moja dziewczyna .Ja przesiadłem się w 200 jest znacznie lżej. Dodam że skrzynia nie wyje , przy zmianie biegów nic nie zgrzyta ... Było robione sprzęgło i uszczelniacze między skrzynią a silnikiem . Ciekawe czy może to być spowodowane tym że mechanik zalał ją jakimś innym specyfikiem jak MTF 94 czy jakoś tam jaki jest wskazany dla tej skrzyni . Proszę o opinię . Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 20, 2012 19:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Oczywiście, że to ma wpływ. Specyfikacja podaje MTF94 lub np Shell SF5288 75W80 po to aby się do tego stosować.
Nauczyłem sie tego na pierwszym R. Zalali mi skrzynie Tutela 75W90 - przyszły mrozy i biegu nie wrzuciłem. Zamówiłem Shella 75W80 i spokój. Zalej MTF bo juz można go kupić bez problemów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum