Skrapla sie bo paruje, a jak paruje to znaczy ze jest wilgoc, ktora nie musi oznaczac plywajacej wody w kole zapasowym. wystarczy 5l baniak plynu do spryskiwaczy lub jakies mokre szmatki lub cos. Poza tym wydaje mi sie ze wynika to z nieszczelnosci w lampach ze w bagazniku jest wilgoc, i nie chodzi mi ze deszcz sie dostaje ale wilgotne powietrze w taka pogode jaka teraz np mamy.
Dodam tez w tym temacie rozwiazanie parowania tylnej szyby gdy np musimy wozic ze soba jakies plyny w bagazniku. Sprawa dotyczy sedana, nie wiem jak jest w hatchbacku. Wyciagnalem tylna polke i tasma akustyczna zakleilem wszystkie otwory. zostawilem tylko te podluzne przy samej szybie. na probe wrzucilem mokra szmatke i tylna szyba zaparowana tylko ok 5 cm od dolu, czyli tam gdzie te podluzne otwory.
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1452 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 11:15
Generalnie nie muszą być mokre szmaty w bagażniku żeby były skropliny. Wsiadamy z butami ze śniegiem, oddychamy, to naprawde spora porcja wilgoci. Generalnie będzie się zbierać para na klapie bo tam jest chłodno. Co do parowania przedniej szyby, sprawdź stan filtra pyłkowego, a w cieplejszy dzień pojeździj na klimie, sporo podsuszy
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum