Wydaje mi się, że części są ze sobą zamienne. Czyli pasują do 1.4 i 1.6.
wszystkie części są ze soba zamiene. uszczelka pod głowicą i wszystkie inne!
jeśli chodzi o rozrząd to też to samo. jedynie rocznik gra tu rolę.
co do sprawdzenia jaki masz silnik to najlepiej po numeracji. albo po kolorze wtrysków o ile ich ktoś nie podmienił dla mnie w twoim aucie na pierwszym miejscu podejrzana jest sonda lambda.
aaa jesli twój mechanik nigdy nie naprawiał uszczelki w takim samochodzie to lepiej niech sie nie bierze. narobi ci dużo szkód!
Jeżeli mechanik nie wie jaki to silnik i itp to bierz auto od niego i spieprzaj od niego bo ci narobi tylu szkód że już auta nie uruchomisz...daj sobie spokój z tym mechanikiem to jakiś partacz który nie wie jak się zabrać za Roverka:)
Pytałem się swojego mechanika tego samego co odpiął mi czujnik od pochłaniacza oparów i mówił tak żebyś sprawdził czas wtrysków może być zbyt mała albo zbyt bogata mieszanka pod obciążeniem i dlatego szarpie jak zimny jeździ dobrze dopiero po nagrzaniu coś się dzieje mówił żebyś to sprawdził bo to może być to...
Nawiązując do uszczelki pod głowicą nawet jak ci się coś z nią dzieje to na pewno by auto nie szarpało więc zostaw uszczelkę w spokoju po co ją ruszać?????i iść w dalsze koszta??? Po co???
nie wymieniaj jej zobacz czas wtrysków i daj znać co i jak
Powodzenia
_________________ Porażka jest gorsza niż śmierć, bo z porażką trzeba żyć...
c'mon ARSENAL
Wiem, że może znyt banalna sprawa ale, może(ja tak miałem) kable WN są uszkodzone, ja jak założyłem gaz kupiłem nowe świece i przewody NGK, szarpał niemiłosiernie, gazownik od razu, że przewody, pokazał, że mają przebicie.
Udało się cin aprawić te szarpanie?Bardzo prosze o odpowiedź - ja też juz załamuje rece i nie wiem co mam robić!!!!!!!!!!
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
czujnik był odłączany wcześniej i nic to nie pomogło. Zastanawiałem się nad wymianą świec i przewodów - ale piszą tu na forum że to nie pomaga - żeby były to świece lub przewody to to samo było by na zimnym i ciepłym silniku oraz odpalał by gorzej.
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum