Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
witam jechałem dzis autem i zauważyłem ze po przejechaniu 13 km wskazówka pokazująca temp płynu chłodniczego nie podnosi sie wiec sie zatrzymałem i okazało sie ze górny przewód do chłodnicy byl gorący razem z chłodnica a od połowy chłodnicy byl zimny włącznie z przewodem wyprowadzającym, gdy odkręciłem korek od zbiorniczka nadmiaru to prawie wystrzelił mi płyn i pozim podniósł sie az pod sam korek. wróciłem do domu i założyłem tekture na chłodnice i przejechałem 4-5 km i było juz ok ale nadal wskazówka sie nie podniosła czy to moze byc wina bezpiecznika, czujnika....
Ostatnio zmieniony przez gringo_on Czw Sty 26, 2012 19:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 19:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Wrz 2010 Posty: 60 Skąd: z dzikiego wschodu
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 20:37
jesli chodzi o czujnik na chłodnicy to po odpięciu włącza sie od razu wiatrak wiec chyba dziala, a czujnik na pompie wodnej to gdzie jest bo nie mam pojęcia gdzie tego szukać...
jesli chodzi o szybkość łapania temp to juz po przejechaniu ok 2-3 km nawet w silny mróz przełącza mi na gaz a po przejechaniu ok 7-8 robi sie goraco w srodku i musze ograniczyć nadmuch ciepłego powietrza
Może czujnik temperatury na deskę się zepsuł.
Czujnik który sprawdzałeś, sterujący wiatrakami, ssaniem itd to czujnik do komputera.
Na deskę jest obok i działa niezależnie.
Czujniki temperatury są obok siebie, stojąc przodem do samochodu po prawej stronie chłodnicy, na górze, dostęp jest dobry.
Nie mam niestety zdjęcia, żeby wkleić, ale na pewno na forum takowe jest.
Przewod gdy zlapie mase to wskazowka opada. Tez mialem kiedys z tym cyrki, niby nie bylo widac ze jest przetarty, ale odkad wrzucilem caly w peszel to problem ustal
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum